Çay servisini bisikletle yapıyorlar

Çay servisini bisikletle yapıyorlar

Aksaray'daki sanayi sitesinde çay ocağı işleten iki kardeş, müşterilerinin "geç kalma" ve "soğuk çay" şikayetleri üzerine servisi bisikletle yapmaya başladı.

Aksaray'daki sanayi sitesinde çay ocağı işleten Oktay ve Veli Akar kardeşler, müşterilerine çayları soğutmadan götürebilmek için bisikletle servis yapıyor.

Aksaray Sanayi Sitesi'nde küçük bir çay ocağı işleten Oktay ve Veli Akar, babalarının da yardımıyla işlerini 6 yıldır sürdürüyor.
 
Baba ve iki oğlu, yaklaşık 4 sene önce, müşterilerin "geç kalma" ve "soğuk çay" şikayetleri üzerine bisikletle servis yapmaya karar verdi. Başlarda zorlanan Akar kardeşler, zamanla bisikletle servise alışarak, çayları müşterilerine daha hızlı ulaştırmaya başladı.
 
Baba Hidayet Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yıl çay ocağı işlettiğini, ara verdikten sonra 2010'da sanayi sitesinde yeniden küçük bir iş yeri açtığını söyledi.
 
Çay ocağını bu kez çocuklarının işlettiğini belirten Akar, "İki oğlum birlikte çalışıyor. Ben de onlara yardım ediyorum. Daha önce hiç bisikletle çay dağıtmadım. Çocuklar, servis daha hızlı olsun diye bisikletle dağıtmaya başladı. Memnuniyetle karşılandı" dedi.
 
"Müşteri sayımız arttı"
 
Oğullarının başlarda zorlandıkları bisikletle servise zamanla alıştığını ifade eden Akar, "Bisikletle çay hizmeti başlayınca müşteriler arayıp teşekkür etmeye başladı. 'Çaylar soğumadan hızlı şekilde geliyor' dediler. Daha uzaktaki iş yerleri bile bizi tercih etmeye başladı. Çocuklarımla gurur duyuyorum" diye konuştu.
 
Veli Akar ise başlarda yürüyerek çay servisi yaptıklarını dile getirdi.
 
Müşterilerden şikayet gelmeye başlayınca çayları bisikletle götürmeye karar verdiklerini anlatan Akar, şunları kaydetti:
 
"Denedikten sonra baktık, çok iyi oldu. Servisimiz hızlanınca müşteriler de memnun oldu. İlk zamanlarda çayları götürürken birkaç kez düşürmüştüm. Sonra alıştık, kendimizi geliştirdik. Görenler, 'Çayları nasıl böyle götürebiliyorsun' diye soruyor. Çay servisi hızlanınca müşteri sayımız da arttı. Sanayide 3-4 blok var. Aynı anda çok ters noktalardan çay istenebiliyor. Birine gittiğimizde diğerine geç kalıyorduk. Bisikletle bu sorunu ortadan kaldırdık, artık daha hızlı gidebiliyoruz."
 
Oktay Akar da çayın soğumadan servisi için hızın önemli olduğunu, bisiklet kullanımının işlerini çok kolaylaştırdığını belirtti.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.