Çatı rüzgar türbini çığır açacak: Güneş panellerinden daha fazla elektrik üretiyor

Çatı rüzgar türbini çığır açacak: Güneş panellerinden daha fazla elektrik üretiyor

Yeni bir çatıda rüzgar enerjisi toplama cihazı, mucitlerine göre aynı maliyetle güneş panellerinden yüzde 50 daha fazla elektrik üretme kapasitesine sahip.

Merkezi ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Aeromine Technologies girişiminin geliştirdiği hareketsiz tasarım, geleneksel rüzgar türbinlerinde bulunan kanatların yerine bir binanın üzerindeki hava akışından enerji toplayan aerodinamik bir sistem koyuyor.

Bu da onları hem neredeyse gürültüsüz hem de kuşlar ve diğer yaban hayatı için güvenli kılıyor.

Aeromine CEO'su David Asarnow, "Bu, kullanılmamış dağıtık bir yenilenebilir enerji kaynağıyla şirketlerin dayanıklılık ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olarak hızla büyüyen çatıda enerji üretimi pazarına yeni bir değer katıp çığır açacak" dedi.

Aeromine'ın tescilli teknolojisi, rüzgar enerjisinin performansını yerinde üretim pazarına getirerek dönen rüzgar türbinleri ve daha az verimli güneş panellerinin yarattığı eski kısıtlamaları azaltıyor.

Aeromine'ın üniteleri, güneş panelleri için gereken alanın yüzde 10'una ihtiyaç duyarken, yıl boyunca günde 24 saat elektrik üretme kapasitesine de sahip.

Firma bu teknolojinin binaların enerji depolama kapasitesi ihtiyacını azaltacağını, binanın tasarımına ve konumuna bağlı olarak da binayı enerji bakımından bağımsız hale getirebilme olasılığının bulunduğunu söyledi.

Firmanın internet sitesinde, "Bu teknoloji, çoğu çatının uygun olmadığı eski dağıtık rüzgar türbinlerinden ileriye doğru büyük bir sıçrama" deniyor.

Aeromine'ın kurucuları depolar, veri merkezleri, ofis ve apartmanlar gibi büyük, düz çatılı binalar için enerji üretme amacıyla hafif rüzgarları bile kullanmanın çok daha etkili bir yolunu buldu.

Cihaz şu anda ABD'nin Michigan eyaletindeki bir üretim tesisinde test edilirken, gelecekte büyük meskenlerde ve elektrikli otomobil şarj istasyonlarında da kullanılabilir.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.