Cansuyu'ndan Afrika'ya 4 külliye

Cansuyu'ndan Afrika'ya 4 külliye

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye'deki hayırseverlerin yardımlarıyla 4 Afrika ülkesinde külliye inşa ediyor.

Hayırseverler vatandaşların destekleriyle Afrika ülkeleri Mali, Çad, Kamerun ve Togo'da inşa edilen külliyelerin yapımı sürüyor.

Kurban organizasyonu kapsamında Mali'de bulunan Mesut Ceylan koordinatörlüğündeki Cansuyu heyeti, ülkenin Segou kentinde inşa edilen külliyeyi ziyaret etti.

Eryılmaz ailesi adına yaptırılan külliye mescit, dersaneler ve şadırvandan oluşuyor. Yaklaşık 850 metrekare alan üzerine yapılan külliye Osmanlı mimarisi esas alınarak inşa ediliyor.

Cansuyu Mali Koordinatörü Ceylan, külliyenin ülkede önemli bir boşluğu dolduracağını belirterek, ''Rabbim bu eserin yapılmasına vesile olanlardan razı olsun. Külliye tamamlandığında Malili kardeşlerimiz önemli bir ilim irfan yuvasına kavuşmuş olacak. Afrika ülkelerinde ezan sesinin susmamasını istiyoruz'' diye konuştu.

Mali'nin yanı sıra Kamerun, Çad ve Togo'da da külliye yapımını sürdürdüklerini ifade eden Ceylan, hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.