Cansuyu Derneğinden, Afrika'ya cami

Cansuyu Derneğinden, Afrika'ya cami

Cansuyu Derneği tarafından Fildişi Sahili Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığına cami yaptırılacak

Cansuyu Derneği, Afrika'nın en fakir ülkelerinden Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bahçesine cami yaptıracak.

Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile protokol imzalayan Cansuyu Derneği yetkilileri, Deniz Kuvvetlerindeki Müslüman askerlerin talebi üzerine komutanlık bahçesinde cami inşaatına başladı.

Önemli sayıda Müslüman askerin bulunduğu Fildişi Sahili Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bahçesinde 200 metrekarelik alanda yapımına başlanan cami, Türkiyeli hayırseverlerin destekleri ile tamamlanacak.

Caminin inşaatı çalışmalarını yürüten Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatına başlanan camiyi kısa süre içerisinde tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'deki vatandaşların yardımıyla Afrika ülkelerindeki Müslümanların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını kaydeden Yorulmaz, "İlk defa askeri bir alanda Müslüman kardeşlerimiz için cami yapıyoruz. Afrika kıtasında Cansuyu Derneği olarak bölge şartlarını değerlendirip bölgeye uygun projeler üretiyoruz. Gelen bütün başvuruları da değerlendiriyoruz. Fildişi Sahili'nde de Deniz Kuvvetler Komutanlığı görevli askerlerin bizden cami talepleri oldu. Müslüman askerler, ibadethaneleri olmadığı için cuma namazlarını bir boya atölyesinde bir araya gelip toprak üzerinde kıldıklarını söylediler. Biz de bu talepleri üzerine 200 metrekare büyüklüğünde Osmanlı mimarisiyle 400 askeri personelin rahatlıkla ibadetlerini yapabilecekleri bir cami inşaatına başladık" dedi.

Derneğin sadece Fildişi Sahillerinde değil, Afrika'nın birçok bölgesinde cami, külliye, medrese ve su yapımı projelerini sürdürdüğünü belirten Yorulmaz, gönüllüleri ve hayırseverlerin yardımları ile bu tür çalışmaları yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.