Çankırı'da bin 50 kişiye iş umudu

Çankırı'da bin 50 kişiye iş umudu

İŞKUR Çankırı İl Müdürlüğü tarafından TYP kapsamında hazırlanan proje ile bin 50 kişi, 6 ay süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek

İŞKUR Çankırı İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında hazırlanan proje ile bin 50 kişi, 6 ay süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışacak.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada  2015 yılı TYP kapsamında düzenlenen bütçeye ek ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

Geçen aylarda program çerçevesinde 600 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Filiz, şöyle devam etti:

"Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında daha önce 600 kişilik istihdam için gerekli ödenek, il müdürlüğüne aktarılmıştı. Bakanlığımız ile devam eden görüşmelerimiz sonucunda aynı yıl içerisinde bir kez daha ödenek sağlanmış olup, kamu kurumu ve belediyelerde istihdam edilmek üzere bin 50 kişi için 4 milyon 95 bin lira ödenek 2015 yılı bütçesinden Çalışma ve İş Kurumu Çankırı İl Müdürlüğü'ne tahsis edildi."

Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen programlarda geçici bir süreliğine de olsa işsizliği azaltmanın amaçlandığına vurgulayan Filiz, "Bizler Çankırı'daki ihtiyaca en iyi şekilde yarar sağlamak adına bu aşamada hizmet ve görüşmelerimizi sürdürmekteyiz. Program ve projelerimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların her zaman yanında olduklarını dile getiren Filiz, sorunların çözümü için taşın altına her zaman ellerini koyduklarını, vatandaşların sorunlarını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Filiz, 6 ay sürecek olan çalışmanın başvuru süresinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.