Çanakkale'de Şeb-i Arus programı

Çanakkale'de Şeb-i Arus programı

Çanakkale'deki Gelibolu Mevlevihanesi'nde, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü nedeniyle sema töreni düzenlendi.

Gelibolu Mevlevihanesini Koruma ve Mevlevi Kültürünü Tanıtma Derneği ile Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde düzenlenen gösteri öncesinde Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ "Mesnevi'de Kur'an" konulu konuşma yaptı.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gelibolu Mevlevihanesi'nin, Müslüman Türklerin 1354'te Avrupa kıtasına ayak bastığı ve ilk Osmanlı donanmasının kurulduğu en önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Bosna Hersek Tarikatlar Birliği Başkanı Sırrija Hacımeglic ise Gelibolu Mevlevihanesi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hacımeglic, Mevlana Celaleddin Rumi'nin yalnız Müslümanlar için değil gayrimüslimler için de büyük bir zat olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından sema gösterisi sunuldu.

Etkinliğe, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gorajte Müftüsü Remzi Pitiç, Mesudiye Tekkesi Üstadı Prof. Dr. Kazım Hadzimejlic ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.