Çanakkale'de 3 ay içinde 53 bin yabancı uyruklu yakalandı

Çanakkale'de 3 ay içinde 53 bin yabancı uyruklu yakalandı

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, kentten son 3 ayda yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 52 bin 848 yabancı uyruklu kişinin yakalandığını söyledi.

Çanakkale, İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Erkal, asayiş timleri ile Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı bünyesindeki Özel Harekat Taburu'nda görevli personele yasa dışı geçişleri önlemede gösterdikleri üstün çaba dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Erkal, Çanakkale'de, özellikle Ayvacık ilçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı geçişlerin kara ve deniz unsurlarıyla engellenmeye çalışıldığını anlattı.

Hazırlanan eylem planı kapsamında 5 Kasım itibarıyla harekete geçtiklerine dikkati çeken Erkal, "İlk etapta Gelibolu, Biga, Yenice ve Edremit karayolu üzerinde aldığımız tedbirlerle henüz Ayvacık'a, kıyıya varmadan bu göç dalgasını durdurup oradan geri göndermeye gayret ettik. Süreç içinde birçok göçmeni o bölgede geri gönderdik ancak göçmenler bölgenin her tarafından, kırsaldan, köylerden, buldukları her yoldan ormanın içinden yine gelmeye devam ettiler" diye konuştu.

Çanakkale'nin, Yunanistan'ın Midilli Adası'na yaklaşık 5,5 mil mesafede bulunduğunu, botla 10 veya 15 dakikada ulaşılabileceğini vurgulayan Erkal, İstanbul, Bursa, İzmir ve her taraftan gelen göçmenlerin bölgeyi tercih ettiğini dile getirdi.

Erkal, son zamanlarda bu girişimlerin çok fazla arttığına işaret ederek, "Bunun sebebi sınırlarımızda yaşanan savaşlar. İnsanlar memleketlerini terk etmek zorunda kalıyor. Güney sınırımız ve Güneydoğu sınırımızın ne halde olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Oradan binlerce insan akıp gelmekte, Türkiye Cumhuriyeti hakikaten büyük bir devlet" ifadesini kullandı.

- "İnsanlar donma problemi yaşamasınlar diye büyük gayretlerimiz var"

Erkal, Türkiye'nin yaklaşık 3 yıldır 2,5 milyon insanı barındırdığını, toplumun göçmenlere el birliğiyle sahip çıktıklarını anlattı.

"Son 3 ay içinde bölgede Afganistan, Myanmar, Pakistan, Eritre, İran, Filistin, Somali, Gürcistan, Lübnan ve Suriye gibi ülkelerden 52 bin 848 yabancı uyruklu kişi yakalandı" diyen Erkal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunlarla ilgili adli işlemler devam etmekte. Ayrıca, bu faaliyetler çerçevesinde 21 tabanca, 127 tabanca fişeği, 8 av tüfeği, 92 av tüfeği fişeği, 131 bot, 137 bot motoru ve bin 92 can yeleği ele geçirilmiştir. Bütün gayretimiz, bu bölgede özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsiminde insanlar deniz yoluyla boğulma sıkıntısı yaşamasın, donma problemi yaşamasınlar diye büyük gayretlerimiz var. Bu gayretler içinde bu operasyonları icra ediyoruz."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.