Çanakkale yangını kontrol altında

Çanakkale yangını kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı

Bakan Yumaklı, Çanakkale Orman Yangın Yönetim Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Çanakkale merkez Damyeri mevkisinde 22 Ağustos'ta başlayan yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini söyledi.

Çok etkin ve yoğun bir müdahale yapıldığını ifade eden Yumaklı, "Orman teşkilatı ve AFAD'ın koordinasyonunda diğer tüm kurumlarımızın, STK'ların, gönüllülerimizin, Çanakkalelilerin, özellikle de bizden dualarını esirgemeyen milletimizin duası, gayreti ve emeğiyle 48 saat dolmadan kontrol altına alındı. Bir kez daha Çanakkale ruhunu buradan bütün Türkiye'ye gösteren tüm taraflara canıgönülden teşekkür ediyorum" dedi.

"4 BİN 80 HEKTAR ALAN YANGINDAN ETKİLENDİ"

Yumaklı, 7 kişinin tedbiren müşahede altında olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu vatandaşlarımızın kronik rahatsızlıkları vardı. Bir gönüllümüzde hayati tehlike olmayan yaralanma söz konusuydu. Onun dışında herhangi bir hayati tehlike veya sorun oluşturacak durumları yok. Elbette can kaybımızın olmaması bizi son derece mutlu etti ancak etkilenen alanda yaşayan ekosistemdeki canlılar için içimiz yandı açıkçası. Çünkü bu ekosistemde yaşayan bizim dünyayı birlikte paylaştığımız canlıların da bu yangından yoğun bir şekilde etkilenmesi söz konusu maalesef.

Dün akşam itibarıyla bizi çok yorduğunu söylediğim bir bölüm de dahil olmak üzere tamamen kontrol altına alınan kısımdan sonra arkadaşlarımız yangından etkilenen alanla alakalı bir çalışma yaptılar. Özellikle yangından etkilenen kısmın altını çiziyorum. Çünkü bu tamamen hasar demek değil. Yaklaşık 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan, 1430 hektarlık da tarım alanı ve diğer alanlar olmak üzere yaklaşık 4 bin 80 hektarın etkilenmesi söz konusu. Arkadaşların yapacağı incelemelerden sonra bu etkinin ne kadarının hasara dönüştüğünü tespit edecekler. Şu an için etkilenen alanın toplam büyüklüğü bu kadar."

"3'Ü KULLANILMAYAN 7 EV İLE 29 AHIR, AĞIL VE BENZERİ YAPI HASAR GÖRDÜ"

Yangında 7 evin hasar gördüğünü dile getiren Yumaklı, "Bunlardan 3'ü kullanılmayan evlerdi. 29 adet ahır, ağıl ve benzeri yapı hasar aldı. Bazı sebze meyve bahçeleri yine hem bizim bakanlığımızın ilgi alanındaki ve sorumluluk alanındaki hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın alanındaki konular için ilgili bakanlık yetkilisi arkadaşlar sahada çalışmalarını sürdürüyorlar." diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.