Çanakkale Hollywood yolunda

Çanakkale Hollywood yolunda

ABD'de yaşayan Bilal ve Burak Bedük adlı ikiz kardeşler Çanakkale destanını Hollywood yapımına dönüştürmek için internette kampanya başlattı

Amerika'da yaşayan Bilal ve Burak Bedük adlı ikiz kardeşler, Hollywood'a, Çanakkale Savaşı'nı konu alan bir film yaptırılmasını sağlamak amacıyla, sanal ortamda kampanya başlattı. Bedük kardeşler, Çanakkale'de savaşan 253 bin Mehmetçik anısına 253 bin imza arıyor. Alınan bilgiye göre, Bilal ve Burak Bedük kardeşler, kurdukları Toplumsal Girişimciler Platformu aracılığıyla Hollywood'a, Çanakkale Savaşı'nı konu alan ve tüm dünyada gösterime girecek bir film yaptırılması için bir kampanya başlattı.

Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen, gazi olan ve kaybolan Mehmetçik sayısının 253 bin olduğuna dikkati çeken Bedük kardeşler, Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümünün kutlanacağı 18 Mart'a kadar 253 bin kişiden destek bekliyor. Bedük kardeşler, kam-panyanın tanıtımı amacıyla 'www.birdestandicanakkale.com" adlı internet sitesi kurdu. Bedük kardeşler, 30 binin üzeride kişinin destek verdiği kampanyada, 18 Mart'a kadar 253 bin kişiye ulaşınca, konuyu önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, sonra da Hollywood yapımcıları ile görüşecek.
Yeni Şafak