Can Dündar'dan gazetecilere mektup

Can Dündar'dan gazetecilere mektup

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Can Dündar, Eskişehir’de belediyeler tarafından düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü resepsiyonuna mektup gönderdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan gazetecilere yönelik resepsiyon düzenlendi. Bu resepsiyona tutuklu gazeteci el yazısıyla kaleme aldığı bir mektup gönderdi. Can Dündar mektubunda, meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Silivri Cezaevi’nde her zamankinden daha çok çalışarak kutladığını belirtti.

Dündar, “İçinde bulunduğumuz vahim koşulları ancak cesaretle, dayanışmayla ve özgürlüğe sımsıkı sarılmakla değiştirebiliriz. Mesleğimiz her zamankinden daha zorlu koşullarda, ama ona her zamankinden çok ihtiyaç var. Bu bilinçle ‘Gazetecilik! Asıl şimdi!’ diyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Can Dündar’ın kendi el yazısıyla kaleme aldığı mektup, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm gazetecilere iletildi. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.