Cami'nin 6 minaresi İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor

Cami'nin 6 minaresi İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor

6 Ağustos 2013'te yapımına başlanan ve kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlanan tarihin en büyük cami projesi Çamlıca Camisi'nin yükselen 6 minaresi artık İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor.

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Cumhuriyet tarihinin en büyük cami projesi Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Projesi açıklandığı günden bugüne her aşaması merak konusu olan Çamlıca Camisi'nde,  2 yılı aşkın süredir hummalı bir çalışma yürütülüyor. 

Üsküdar'daki Sefa Tepesi'nde 57 bin 500 metrekarelik alanda yükselen eserin, 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor. 

Selçuklu-Osmanlı çizgilerini taşıyan cami, 11 bin metrekarelik müze alanı, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphanesi, 3 bin 500 metrekarelik konferans salonu, 3 bin 500 araçlık otoparkıyla büyük bir külliye olarak da hizmet verecek.

Yükselen 6 minaresi artık İstanbul'un bir çok ayrı noktasından görülebilen caminin, şu an en önemli bölümlerinden biri olan kubbesinin inşası yapılıyor.

İmanın şartını temsilen 6 minareli inşa edilen caminin bu minarelerinin külahları ile şerefelerinin montajı da devam ediyor. 

Engellilerin de unutulmadığı camide, engellilerin yardım almadan tek başına ibadet yapabileceği ortam sağlanacak.

Camiyi ziyarete gelen yabancılar için ibadet izleme platformu oluşturulacak. Bu platformdaki bilgi ekranı vasıtasıyla, yapılan ibadetin ritüelleri ve okunan dualar İngilizce olarak anlatılacak. 

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan camide, mahfil katı kadınlara tahsis edilecek. Ayrıca kadınlar kendi abdest alma mekanlarından, asansörler yardımıyla namaz kılacakları alana rahatlıkla çıkabilecek.

Bunun yanında cami içinde çocuk emzirme ve bakım odası gibi vatandaşların rahat ibadet edebilmelerine fırsat sağlayacak mekanlar yapılacak. Çocukların da kolaylıkla abdest alabileceği yerler oluşturulacak. 

Cami ibadete açıldığında bakım-onarım, temizlik, müze, konferans salonu, kütüphanelerde yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek. 

"Kaba inşaatın yüzde 95'i tamamlandı'' 

 İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 aya yakın sürede, projenin kaba inşaatının yüzde 95'lik bölümünü tamamladıklarını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.