Camilerin bahçesine yaptırılan spor alanları ilgi görüyor

Camilerin bahçesine yaptırılan spor alanları ilgi görüyor

Çocukların camiye olan ilgilerini arttırmak için Gaziantep'te bazı camilerin bahçelerine spor alanları yaptırılıyor.

Gaziantep'te çocukların ilgisini çekmek ve daha keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için bazı camilerin bahçelerine spor alanları yapılıyor. Spor alanları vesilesiyle çocukların camilere olan ilgisi artıyor.

Gaziantep'te "Haydi Çocuklar Camiye Projesi” kapsamında çocukların camilere olan ilgilerini arttırmak için Gaziantep İl Müftülüğü ve Şehitkâmil İlçe Müftülüğü ile koordineli çalışan Şehitkâmil Belediyesi, camilere spor alanları kazandırmak için çalışma başlattı.

Bu kapsamda ilçenin Güvenevler Mahallesi’nde Hayriye-Nuri Bindal Camii, Hacıbaba Mahallesi’nde Hazreti Hüseyin Camii, 8 Şubat Mahallesi’nde Hasan Basri Camii ve Gaziler Mahallesi’nde de Hazreti Yusuf Camii bahçesinde basketbol sahası yapıldı.

Yapılan çalışmanın belirlenen amaç doğrultusunda başarıya ulaşıldığını belirten cami imam hatipleri, bu vesile ile çocukların camiye olan ilgilerinin arttığını söylüyor.

“Çocukların camiye olan ilgileri arttı”

Oluşturulan spor alanlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hazreti Hüseyin Camii İmam Hatibi Mustafa Kılıç, “Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkâmil İlçe Müftülüğü ve Şehitkâmil Belediyemizin ortaklaşa olarak düzenlediği ‘Haydi Çocuklar Camiye Projesi’ kapsamında camilerimize talep doğrultusunda spor alanları, basketbol potaları ve benzeri aktivitelerin yapılabileceği alanlar oluşturuluyor. Şehitkâmil Belediyemiz bu tür projeleri her zaman destekliyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan, gençlerimizden ve çocuklarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. Daha önceki yaz kurslarımıza daha az öğrenci katılım gösterirken, yapılan spor alanlarıyla gençlerimiz ve çocuklarımız bu dönem açtığımız kurslara yüzde 100 oranında katılım gösterdi. Camimizde öğrenci sayımızı arttırdık.” dedi.

Kılıç, “Yaz dönemi içerisinde yaklaşık 60 gencimiz, Kur’an-ı Kerim okumaya geçti. Bu konuda da en büyük etken, camimizde bulunan basketbol alanı ve Şehitkâmil Belediyemizin bize vermiş olduğu destekleridir. Gençlerimiz, camiye daha çok ilgi gösterdi. Çünkü burada hem Kur’an-ı Kerim öğrenirken hem de spor yapma imkânı buluyorlar. Bu da gençlerimiz için burayı bir cazibe merkezi haline getirdi. Bu tür hizmetleri her zaman destekliyoruz ve teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.