Camiler çocuklarla şenlendi

Camiler çocuklarla şenlendi

Antalya Müftüsü Osman Artan, yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla kentteki camilerin çocukların sesleriyle şenlendiğini söyledi.

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Hüseyin Alanyalı Camisi'nde yaz Kur'an kursu açılış programına çok sayıda çocuk ve veli katıldı. Program öncesi caminin içi ve dışı, çocuklar için balonlar ve değişik malzemeyle süslendi.

Antalya Müftüsü Osman Artan, programa katılan çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocuklardan Kübra Miraç Aydemir (6), annesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geldiğini söyledi. Minik Kübra'nın annesi Sevcan Aydemir de kızının Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmesini istediğini ifade etti.

Hüseyin Alanyalı Camisi imam hatibi Sami Tezcan'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan programda, 4-6 yaş arası çocuklar gösteri sundu. 

Cami dışında çocuklara dondurma dağıtan Müftü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 bin 200 cami ve 700 Kur'an kursunda yaz dönemi kurslarının bugün itibarıyla başladığını ifade etti.

"Camilerimiz, sesleriyle cıvıl cıvıl olan çocuklarımızla şenlendi." diyen Artan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı camiye kazandırmak, onları camiyle buluşturmak ve camiyi sevdirmek için onlara hediyeler veriyoruz. Kur'an-ı Kerim'e geçenlere, Kur'an-ı Kerim hediye etmek için söz verdik. Bugün bu camimizde dondurma dağıtımı yapıldı. Diğer camilerimizde de buna benzer etkinliklerle çocuklarımızın camiye gönülden ısınması ve oraya sevgi, muhabbet beslemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Camilerimize her günkü konumundan ayrı olarak süslemek koşuluyla çocuklarımızın dikkatini çekmek, onları camiye çekebilmek için böyle bir program hazırladık. Bütün camilerimizde çocuklarımızın geleceği mekanlar süslenecektir. Ayrıca çocuklarımızı teşvik etmek amacıyla bu yaz döneminde Kur'an kursuna hiç aksatmadan devam eden bir kız ve bir erkek öğrencimize Kepez ilçe Müftülüğümüz kanalıyla birer tablet hediye edeceğiz. Çocuklarımızın gönüllerine Kur'an ve Peygamber sevgisinin yerleşeceğini ümit ediyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.