"Camiler Allah'a inananlar tarafından imar edilmektedir"

"Camiler Allah'a inananlar tarafından imar edilmektedir"

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, camilerin önemine değinerek, camilerin Allah'a inananlar tarafından imar edildiğini söyledi.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, Diyanet İşleri Başkanlığının Ekim ayının ilk haftasını "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak ilan etmesinden dolayı konu hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, camilerin İslam'daki yerine dikkat çekti.

Camilerin içinin ibadet ve salih amellerle imar edilmesi gerektiğini belirten Müftü Genç, içerisinde mümin kulların bulunmadığı camilerin, mimarisi ne kadar iyi olsa da bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.

Müftü Genç, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl kutladığı camiler ve din görevlileri haftası yine aynı şekilde 1-7 Ekim arasında ülke sathında müftülüklerimiz, görevlilerimiz tarafından yeniden idrak edilmektedir. Camilerimiz Müslümanların yaşadığı yerin adeta bir tapusu şeklindedir. Her nerede bir camimiz var ise tarih içerisinden bu zamana kadar Müslümanların orada yaşadığının delillerden birisidir. Tıpkı mezar taşları, tıpkı köprülerimiz ve tıpkı çeşmelerimiz gibi aynı şekilde orada yaşadığımızın vesikalarıdır." dedi.

"Camiler Allah'a inananlar tarafından imar edilmektedir"

"Camiler, Müslümanların buluştukları, ibadet ettikleri ve ruhi olarak arındıkları önemli mekânlardır" diyen Müftü Genç, "Zira o mekânlar, Allah'a ve ahiret gününe ve tüm iman esaslarına inanan Müminler tarafından imar edilmektedir. Bu teşvik edilmektedir. Efendimizin hadis-i şerifinde yerini buldu gibi  'Cenab-ı Allah'ın rızası için bir mescid bina edenin karşılığında ahirette Cenab-ı Allah, bir saray bina etmektedir.' Mescitlerimiz, camilerimiz ülkemizin ve dünya Müslümanlarının yaşadığı tarihten bu zamana kadar geçmiş bütün zamanlar içerisinde manevi kapımızdır." diye konuştu.

 "Camilerimiz Allah'ın rızası için yapılmalı ve o amaca hizmet etmelidir"

Müftü Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Camilerimizin imarı yapılırken, camilerimizin fiziki yönü güzelleştirilirken aynı zamanda temiz olmalıdır. Zarif olmalıdır. Zamanın imkânlarından yararlanarak güzel mimari usule uygun camiler yapmalıyız. Ama içini-dışını imar ederken bir şeyi unutmamak lazım ki, insanımızla o camilerimizi imar etmemiz lazım. Yani cemaatimiz camimizin süsüdür, çocuklarımız camimizin süsüdür, hanım kardeşlerimiz camimizin süsüdür. Caminin içi boş olursa dışı ne kadar güzel olursa olsun artık o içi dolana kadar mahzun bir şekilde bizi beklemektedir. Camilerimiz rıza-i Bari için yapılmalıdır ve ona göre, o amaca matuf hareket etmelidir." 

Din görevlilerinin bülbül sesleri, güzel hitabetleri ve güzel çalışmalarıyla camileri süslediklerini dile getiren Müftü Genç, "Onlar cemaatimizin manevi imarı için elinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bu zamana kadar camilerimizde emeği geçmiş diyanet işleri başkanlarımızdan, müftülerimizden,  ilahiyat fakültesi hocalarımızdan, medrese hocalarımızdan, imam-müezzin-kayyımlarımızdan, Kur'an kursu hocalarımızdan, ahirete irtihal etmiş olanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan, hizmet veren, emekli olan kardeşlerimize uzun ömür diliyorum. Hizmetlerine devam eden kardeşlerimize İlahi rızaya uygun nice güzel hizmet etmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.