Camide yaramazlık yapan çocuklara...

Camide yaramazlık yapan çocuklara...

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Şube Başkanı Mehmet Naci Özay, Ramazan ayının, çocukların camiye alıştırılması için önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Özay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların teravih ve diğer vakit namazlarında çocuklarını beraberlerinde camiye götürmesi gerektiğini söyledi.

Camilerde yaramazlık yapan çocuklara da hoşgörülü davranılmasının önemine değinen Özay, şunları kaydetti:
"Bu yıl da 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının okulların tatil olduğu bir döneme gelmesi ve yaz Kur'an kurslarının bu dönemde eğitimlerine başlaması, çocuklarımız için çok önemli ve değerlendirilmesi gereken bir fırsattır. Mutlaka çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına göndermelidir. Camilerin arka sıralarında gülüşen çocukların olmaması, orada bir şeylerin eksik olduğunun önemli bir işaretidir. Bu nedenle çocuklarımızı beraberimizde camilere götürüp onları alıştırmalıyız. Cami görevlileri ve diğer cami cemaatinin de yaramazlık yapan çocuklarda karşı hoşgörülü olması, çocukların camiyi sevip sevmemesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın camilere alışması için elimizden gelen gayretleri göstermeliyiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.