Cami saldırganı İslam düşmanlığını yine ortaya koydu

Cami saldırganı İslam düşmanlığını yine ortaya koydu

​Yeni Zelanda'da 51 Müslümanı şehit eden Avustralyalı Brenton Tarrant, "camide daha fazla Müslüman öldürmediğim için pişmanım!" ifadesini kullandı.

​Terörist Brenton Tarrant'ın Yeni Zelanda'da 15 Mart 2019'da cuma namazına katılan Müslümanlara otomatik silahlarla düzenlediği terör saldırısına ilişkin davada yargılanmasına bugün başlandı.

Avustralyalı Brenton Tarrant (29 yaşında), Christchurch'teki katliam ve "Facebook" ta canlı yayınlanan saldırganla bağlantılı olarak 51 cinayet, 40 cinayet teşebbüsü ve bir terör eylemi gerçekleştirmekten suçlu bulundu.

Duruşmanın başında savcı, 51 kişiyi öldüren caninin daha çok Müslümanı öldürebilmek için planını "uzun" ve "titizlikle" hazırladığını söyledi.

Savcı Barnaby Howes, cani Tarrant'ın tutuklanmasının ardından polise verdiği ilk ifadede Müslüman halk arasında korku yaratma isteğine yönelik söyleme bulunduğunu hatırlattı.

Howes, daha fazla Müslümanı öldüremediği için Tarrant'ın "duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini", "ibadet edenlere ateş ettikten sonra camileri yakma niyetinde olduğunu" söylediğini aktardı.

Howes, "Tarrent, Müslüman nüfus veya genel olarak Avrupalı ​​olmayan göçmenler de dahil olmak üzere işgalci olarak tanımladığı kişilerin kalplerine korku yaymayı amaçladı." dedi.

Yüksek Mahkeme yargıcı kararı bu hafta içinde açıklayacak. Cani Tarrant'ta ömür boyu hapis cezası verilmesi bekleniyor.

Avustralyalı Brenton Tarrant (29 yaşında), Christchurch'teki katliamı Facebook üzerinden canlı yayınlamıştı. Tarrant, katliamda 51 Müslümanı şehit etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.