Cami hizmetlerinde verimliliği artırmak için “Tecrübe Paylaşımı” yapıldı

Cami hizmetlerinde verimliliği artırmak için “Tecrübe Paylaşımı” yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının, cami hizmetlerinde verimliliği artırmak ve örnek projelerin paylaşılarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu “Tecrübe Paylaşımı” toplantısı Elazığ İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

Edibe Can Konferans Salonu’nda icra edilen programa konuşmacı olarak; Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünnetçi, Baş İmam-Hatip İbrahim Tunç ile İmam-Hatipler Ömer Daştan ve Mehmet Ramazan Toprak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Tecrübe Paylaşımı toplantısı, başkanlığın hazırladığı “Cami ve Hayat” sinevizyonu ile devam etti.

“Sıradanlaşmış alışkanlıklardan vazgeçmek gerekiyor”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, camii içi ve camii dışı din hizmetlerinin daha etkili ve verimli yapılabilmesi için görevliler arasında tecrübe paylaşımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Sarıkaya, “Hiç birimizin ömrü yetmiyor ki her meseleyi kendimiz halledelim. O yüzden başkalarının tecrübelerinden istifade etmek lazım. 'Denenmiş denenmez.' kuralı gereği iyi şeyleri alıp, yanlışları ise terk edelim. Sürekli yenilik ve zihinsel tazelenme bizim mesleğimiz için çok önem arz ediyor. Sıradanlaşmış alışkanlıklardan vazgeçmek gerekiyor.” dedi.

 “Camiler hayatın şekillendiği mekânlardır”

Tecrübe Paylaşımı toplantıları ile ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünnetçi, camilerin sadece beş vakit namaz kılınan mekânlar olmadığına dikkat çekti.

Sünnetçi, “Tecrübe Paylaşımı Toplantıları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılından bu yana uygulanmaya başlayan bir projedir. 2011 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 2011 yılında Ankara’da Cami çalıştayları yapıldı. Çalıştaylarda, yurdumuzun dört bir yanında görev yapan, projeleriyle, çalışmalarıyla, örnekliğiyle, mesleki yeterliliğiyle, iş ahlakıyla ve gayreti ile ön plana çıkmış hocalarımız tespit edilip başkanlığımıza davet edildiler.” dedi.

Sünnetçi, “O yıldan bu yana düzenlenen çalıştaylara 293 hocamız katıldı. Hocalarımız arasından seçilen hocalarımız ile ülkemizin 81 ilini ve 600 küsur ilçesinde bu toplantılar yapıldı. Bu yılda inşallah 12 ilimiz ve 102 ilçemizde 23 hocamızın katılımı ile icra ediliyor. Böylesi güzel ve hayırlı bir programda bizleri bir araya getiren Allah’a şükrediyoruz ve misafirperverliği dolayısıyla Elazığ Müftülüğüne teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünnetçinin moderatörlüğünde panel şeklinde gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul Bahçelievler Selçuk Hatun Camii Baş İmam-Hatibi İbrahim Tunç, teknoloji ile bütünleşmiş ve materyaller ile desteklenmiş Kur’an eğitimi konusunda bir sunum yaptı.

Erzurum Aziziye Vehbi Efendi Camii İmam Hatibi Ömer Daştan ise Erzurum’da hayata geçirdiği sosyal hizmet ağırlık projelerini anlatarak yedi başlıkta topladığı çalışmalarını anlattı.

Siirt Merkez Ensar Camii İmam-Hatibi Mehmet Ramazan Toprak, Siirt'te yürüttüğü gençliğe yönelik sosyal hizmetler ile birlikte cami cemaati için geliştirdiği projelerinin sunumunu yaptı.

Yaklaşık iki saat süren ve ilgi ile takip edilen toplantı sonrası İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’yı makamında ziyaret eden katılımcılar, başkanlığın yürüttüğü çalışmalar ve projeler üzerinde istişarede bulundular.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.