Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: Gelecek 4 yıl reformlar yılı olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: Gelecek 4 yıl reformlar yılı olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "64. hükümetimiz önümüzdeki 4 yıl içinde gerek yatırımları artırmada, gerek Türkiye'nin gelişmesini önemli bir noktaya taşımada kararlıdır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valilik A Toplantı Salonunda düzenlenen Kamu Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, toplantının hem Trabzon'da yapılan yatırımları gözden geçirebilmek hem de 2016, 2017, 2018 ve 2019 yılına yönelik projeksiyonu tekrar masaya yatırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'de 2015'te iki genel seçim yaşandığını anımsatan Soylu, "Seçimlerin akabinde şimdi önümüzde 2019'a kadar seçim yapmayacağımız ve her birimizin önüne bakacağı, kendi planlamalarımızın, projeksiyonlarımızın bir şekilde gerçekleştirileceği bir döneme doğru adım atıyoruz. Özellikle Trabzon için ifade etmek istiyorum ki bir çok alanda, 21. yüzyıla kendi medeniyet mirasının şehre bıraktığı gücüyle birlikte çok anlamlı ve fırsatları önünde duran bir şekilde girmektedir" diye konuştu.

Soylu, 2019'a kadar olan 4 yıllık sürecin ciddi şekilde değerlendirileceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Trabzon turizm, ticaret, eğitim, spor, kültür ve sanat şehri. En önemli özelliklerinden biri de Trabzon doğal tarım şehri. Bunların hepsini bir araya getirebilecek çalışmaları yapmalıyız. Özellikle bugüne kadar yapılmış yatırımların büyük avantajını da hep birlikte yönetmeliyiz. Ordu ve Giresun Havalimanı'nın olmasına rağmen bir taraftan 2015'in seçim yılı olmasına rağmen sadece şu rakam Trabzon'un cazibesinin ne kadar yükseldiğinin en temel göstergelerinden biridir. Trabzon Havalimanı, kendi havalimanı ölçeğinde Avrupa'da beşinci olmuştur ve yüzde 20'nin üzerinde yolcu artışıyla birlikte bu cazibesini çok net şekilde ortaya koymuştur. Büyüyen bir Trabzon var ve bizim yöneticiler olarak birlikte bunu iyi planlamalı ve geleceğe iyi hazırlık yapmalıyız."

"Gelecek 4 yıl reformlar yılı olacak"

Bakan Soylu, gelecek 4 yılın reformlar yılı olacağına işaret ederek, "Önümüzdeki 4 yıl Türkiye'nin büyümesi açısından çok önemli fırsatlar yılıdır. 64. hükümetimiz önümüzdeki 4 yıl içinde gerek yatırımları artırmada, gerek Türkiye'nin gelişmesini önemli bir noktaya taşımada kararlıdır ve bunu gerçekleştirecektir. 4 yıl boyunca biz ardışık reformları gerçekleştiren, bunu milletimizle paylaşan ve bu dönüşümü, değişimi sürekli olarak takip ettiren bir anlayışı ortaya koyacağız" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.