Çadır kuran göçebeler huzursuz

Çadır kuran göçebeler huzursuz

Yılın her mevsimini farklı bölgelerde geçiren göçebeler, çözüm sürecinin sekteye uğratılması ve yaşanan saldırılardan dolayı yollara düşmekten korktuklarını dile getirdiler.

Görüntü vermekten kaçınan, ama yaşadıkları zorluklarla ilgili açıklamalarda bulunan göçebeler, yıllardır göçebe hayatı sürdürdüklerini, ama her şeye rağmen mutlu olduklarını belirttiler. Yaz aylarında pek sıkıntı yaşamadıklarını, il il dolaştıklarını ifade eden göçebeler, kış aylarında ise büyük zorluklar içerisine girdiklerini belirttiler.

Sağlık ve eğitimden yoksun bir hayat yaşadıklarını anlatan göçebeler, “Hükümetin başlattığı çözüm süreci döneminde 2-3 yıl boyunca istediğimiz her yaylaya gidebiliyorduk, ama son dönemlerde yaşanan saldırılar bizleri de endişelendiriyor. Bu yüzden bir yere kıpırdayamıyoruz. Başka bir ile gitmeye kalksak, yollarda durdurularak, yakılan araçlardan dolayı tereddütteyiz. Bundan dolayı korkmaktayız. Umarım en kısa sürede bu yaşananlar biter ve Türkiye tekrar çözüm süreci kapsamında barışa kavuşur. Bu ülkede hepimiz yaşıyoruz, kimse ‘bundan ben zarar görmem’ demesin. Bir ülkede bir sorun ve sıkıntı yaşanıyorsa, bu ister istemez her kesime de yansıyacaktır. Onun için herkesin elini taşın altına koyması gerekir” dedi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.