Çadır kentte yeni gelenlere battaniye dağıtımı

Çadır kentte yeni gelenlere battaniye dağıtımı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kente yeni gelen yaklaşık 500 Suriyeli aileye kışlık battaniye dağıtımı yapılmaya başlandı.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde konaklamaya başlayan 500 aileye kışlık battaniye dağıtılıyor. Çadır kentin on mahallesindeki yeni gelen sığınmacılardan ihtiyacı olanlar ise çadır kentin kadın meclisi üyeleri tarafından tespit ediliyor. İsim listesi oluşturulan sığınmacılar, mahalle sırasına göre kadın meclisine giderek, aile bireyi sayısı kadar battaniyeyi teslim alıyor. Sığınmacılar imza karşılığında battaniyelerin teslim almaya başladı. Yaklaşan kış mevsiminde sığınmacıların soğuktan mağdur olmaması için sürdürülen dağıtımın tamamlanması ile çadırkentte kalan yaklaşık üç bin kişiye kışlık battaniye dağıtılmış olacak.

Hafta sonuna kadar sürecek olan dağıtımlarla ilgili bilgi veren Kadın Meclisi Dağıtım Sorumlusu Vatha Veys, "Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri kadın meclisi olarak, yaklaşık 500 aileye battaniye dağıtımına başladık. Yaklaşık olarak 2 bin 500 kişiye battaniye dağıtmış olduk.on kişilik aileye beş, beş kişilik aileye ise üç battaniye verdik. İnşallah bu battaniyelerle kışın soğuğundan korunmuş olurlar. Bu sebepten dolayı çadır kent idaresine ve Türk devletine teşekkür ederiz. Battaniye dağıtımı ile birlikte kardeşlerimiz kışa ayının soğuğundan korunmuş olacaklar"dedi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.