Buzlu çaylar kilo yapıyor

Buzlu çaylar kilo yapıyor

Yaz mevsiminde vücut için en gerekli sıvı sudur. Yaz aylarında tüketilen su miktarının 2 litrenin altında olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak bu miktarın erkeklerde 3 litreye kadar çıkabileceğini söylüyor.                 

Diğer içeceklerin kalori içerdiğinden gizli kilo alımlarına neden olacağını hatırlatan Şafak, “Örneğin limonata yazın çok tüketilen bir içecektir. Ancak 100 ml'sinde ortalama 40-50 kalori vardır. Günde 1 litre içilirse yaklaşık 500 kalori alınmış olur ki bu da neredeyse günlük ihtiyacın üçte biri demektir. Bu nedenle tüketilecek içeceklerin enerjisinin de hesaba katılması gerekir” diyor. buzlu çaylar ve asitli renkli içeceklerin de kalorisi fazla olduğundan içilmemesini tavsiye eden Şafak, içmek isteyenlere ise bu içeceklerin diyet olanlarını öneriyor ve özellikle zayıflamak için diyet yapanları bu konuda dikkatli olmaya çağırıyor.

Yaz aylarında zeytinyağlı soğuk yemek yiyin

Yemek seçimlerinde de kış aylarına göre farklılık gösterilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Deniz Şafak, şu önerilerde bulunuyor: “Yazın su ihtiyacı fazla olduğundan karpuz, kavun gibi bol sulu meyveler tüketilebilir. Tıpkı kışın hastalıklardan korunmak için ihtiyacımız olan C vitaminini karşılayan portakal ve mandalina meyvelerini tükettiğimiz gibi. Bu nedenle yaz aylarında meyve ve sebzelere mutfakta bolca yer verilmelidir. Yaz döneminde soğuk yemekler de sıklıkla tercih edilir. Zeytinyağlı yemekler her öğünde bulunabilir ancak yağ miktarına dikkat etmek gerekir. Salatalarda da mümkün olduğunca renkli sebzeler bir arada bulunmalıdır. Böylece her sebzeden gelen farklı vitamin bir arada alınmış olur.”

Zaman

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.