Buzlar arasında ölüm yolculuğu

Buzlar arasında ölüm yolculuğu

Avrupa’ya kara ve deniz yoluyla ulaşmaya çalışan göçmenlerden bir acı haber daha geldi.

Bulgaristan sınırında durdurulan bir soğutucu kamyonunda 58’i çocuk 130 göçmen kurtarılırken, Yunan adası açıklarında yaşanan bir faciada da 11 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan bir soğutucu kamyonunda 130 göçmen bulundu. 58'i çocuk 33'ü kadın olmak üzere toplam 130 kişinin taşındığı kamyonun şöförü gözaltına aındı. Bulgaristan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kapitan Andreevo sınır kapısından geçmeye çalışırken yakalanan göçmenlerin sağlık durumlaında endişe verici bir durum olmadığı ifade edildi. Çoğunluğu Suriyeli olan Mültecilerin soda şişelerinni arkasına saklandığı tespit edildi.

Göçmenlere operasyon

Ağustos ayında da Avusturya'nın başkenti Viyana yakınlarında bir otoban üzerinde park edilmiş halde bulunan bir soğutucu kamyonunda 71 mülteci ölü bulunmuştu.

Öte yandan Bulgaristanlı yetkililer ülkede düzenlenen geniş çaplı operayonlarda 495 göçmen ve 16 kaçakçının yakalandığını duyurdu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre Ocak ayından bu yana Bulgaristan sınırından Avrupa'ya güvenli geçiş için Bulgaristan sınırını tercih eden göçmenlerin sayısı 13 bin. Bulgaristan daha önce de Türkiye'den gelecek göçmenleri engellemek için sınırlarına ördüğü duvarın uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmayı planladığını açıklamıştı.

'8 milyon Iraklı yardıma muhtaç'
 
Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek 8 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu bildirdi. Geçen hafta ABD, Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Irak'ın katılımıyla İstanbul'da göçmenlerin sorunlarının ele alındığı toplantıya katılan Muhammet yaptığı açıklamada, “Irak'ta 8 milyon yardıma muhtaç ve 1 milyon 300 bin kişi de evini terk etmiş durumdadır. Bunların dışında yüz binlerce vatandaşımız temel gıda ihtiyacını temin edemiyor ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya” diye konuştu.

Bebekler dalgalara kapıldı

Ege Denizi'nde yaşanan bir diğer göçmen faciasında da altısı çocuk 11 kişi hayatını kaybetti. AFP'nin haberine göre; Türkiye'den denize açılan tekne alabora olurken, 10 göçmenin cansız bedenine teknenin kamarasında ulaşıldı. Sahil güvenlik yetkilileri,

kıyıya 20 metre mesafede alabora olan tekneden 15 kişinin suya düştüğünü söylerken, 2 kişinin hâlâ kayıp olduğunu belirtti. Umuda yolculukta hayatını kaybedenlerden 4'ünün bebek olduğu belirtildi.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.