Büyükbaş hayvanı iki kişi nasıl yatırırsınız?

Büyükbaş hayvanı iki kişi nasıl yatırırsınız?

Kurban Bayramında yaşanan kazaların yaşanmaması için Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurbanlık hayvanların ''Rueff'' tekniği ile nasıl yere yatırılacağını gösteren bir video kaydı hazırlayarak basınla paylaştı.

Kurban Bayramının yaklaştığı günlerde hep görmeye alışık olduğumuz manzaralar bizleri karşılıyor. Daha birkaç gün önce gemiden atlayan bir kurbanlığın meydana getirdiği kargaşayı hep beraber izledik. Hele kurban kesim günlerinde öyle garip manzaralar ile karşı karşıya kalıyoruz ki, bazen gülüyor, bazen kızıyor, bazen de böyle vahşet olmaz diyerek tepki gösteriyoruz.

Konunun uzmanları doğru kesim için gerekli uyarıyı yapsa da, yurdum insanı işte. Her zaman ben bu işi bilirim, ne varki kurban kesmekte, birçok defa kurban kesimi izledim, bu işi ben rahatlıkla yaparım diyerek işe koyuluyorlar. Ama sonuç hiç te beklendiği gibi olmuyor. Hayvanı kaçıranları mı ararsın, kendini veya yanındaki yardımcıları elindeki bıcakla yaralayıp hastane köşelerinde bayramı geçirenleri mi.

işin özü şu: Herkes ehil olduğu işi yapacak. Bilgi sahibi olmadığımız işte işgüzarlık yapıp ben bu işi yaparım inancına kapılmayacak. Aman bir de kurbanlık için kasaba ücret mi ödeceyeğiz diyerek ortaya atılmayacak. Uzmanların tavsiyelerine uyacak. Çünkü kurbanlık olsun etlik olsun kesim işleminde işin ehli olmayan kimseler kendilerine zarar verdiği gibi kurbanlık veya etlik olarak kesilen hayvana da zulmetmiş oluyor ki bu dinimizce yasaklanmıştır.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Kurban bayramında yaşanan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için kurban kesiminde dikkat edilecek hususları izah ederken, insanların en çok zorlandığı konuların başında gelen kurbanlık veya etlik hayvanı yatırma konusunda ''Rueff'' tekniği ile bu işin ne kadar basit bir şekilde yapılacağını hazırladığı bir video kayıt ile bizlere sunuyor. Kurban kesimi veya etlik kesim yapacak olan kardeşlerimizle paylaşmak istedik.

video-haber.jpg

mihraphaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.