Büyük müjde! O hastalık 2 yıl içinde yok oluyor!

Büyük müjde! O hastalık 2 yıl içinde yok oluyor!

Uzmanlar,30 yıl önce günde bin olan çocuk felci vakasının bugün sadece 2 ülkede kaldığını belirterek, 1-2 yıl içersinde virüsün tamamen yok edileceğini söyledi

Uzmanlar dünyanın her yerinde olduğu ve her yerin kendi bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirtirken şöyle konuştu: "İşimiz,yaşadığımız toplumun sorunlarını çözmekte öncülük yapmaktadır. Evet hükümetler, başka organizasyonlar var. Ama biz bu sorunları en iyi çözmek üzere harekete geçtik"

‘ÇOCUK FELCİ 2 ÜLKEDE KALDI’

Uzmanlar çocuk felcini dünya üzerinden silmek amacıyla başlattığı projede gelinen noktayı değerlendirdi. 30 yıl önce günde bin vaka görülen çocuk felcinin 2015'te sadece 2 ülkede kaldığını, yıl boyunca da 50 vakaya indirgendiğini söyledi. 1-2 yıl içersinde de virüsün tamamen yok edileceğini belirten uzmanlar, "Bundan sonra 3 yıllık bir bekleme ve kontrol sürecine gireceğiz. Ancak ondan sonra çocuk felcini dünyadan tamamen yok ederek amacımıza ulaşmış olacağız. Bu durum insanlık tarihinde çiçek hastalığından sonra ikinci başarıdır" dedi.

Ülke Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.