Büyük illerin 'gürültü haritası' çıkarıldı

Büyük illerin 'gürültü haritası' çıkarıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli'de yerleşim alanlarındaki gürültü haritasının hazırlandığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi" kapsamında İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli'de yerleşim alanlarındaki karayolu, demiryolu ve limanlar dahil, sanayi kaynaklarının gürültü haritasının hazırlandığını bildirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Çevresel Gürültü Direktifinin Uygulama Kapasitesi İçin Teknik Yardım Projesi"nin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, endüstri ve teknoloji alanında meydana gelen hızlı gelişmelerin bir yandan yaşam kalitesini artırırken bir yandan da çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini vurguladı.

Şehirleşme ile başta büyük şehirlerde olmak üzere artan motorlu taşıt ve demiryolu trafiği, havaalanı ve endüstri tesislerinden dolayı gürültü meydana geldiğini ifade eden Sarı, "Büyükşehirlerimizde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğu bu gürültüden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu çerçevede bakanlığımın amacı,  insanlarımızı gürültüden uzak, sessiz ve sakin, daha huzurlu, sağlıklı, kaliteli bir çevrede yaşamalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmaktır" diye konuştu. 

Bakan Sarı, çevresel gürültüye maruz kalmanın insan sağlığı üzerine etkileri konusunda Avrupa Birliğinde 2002 yılında kapsamlı bir direktif yayımlandığını anımsatarak Türkiye'de 2003 yılında hazırlanan Ulusal Program'da söz konusu direktifin uyumlaştırılması için 2005 yılının hedef belirlendiğini, çevre mevzuatına ise 2005'in Temmuz ayında yansıtıldığını belirtti.

Proje 30 ay sürdü

Projenin 2013'ün Haziran ayında resmi olarak başladığını ve 30 ay sürdüğünü aktaran Sarı, çalışmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun, Eskişehir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile Edirne ve Nevşehir Belediye Başkanlıklarının işbirliği ile yürütüldüğünü anlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.