Bursa’ya Kur’an-ı Kerim ve hat müzesi kuruluyor

Bursa’ya Kur’an-ı Kerim ve hat müzesi kuruluyor

Bursa’da başta Ulucami olmak üzere birçok tarihi camiye vakfedilen ve şu anda devletin değişik birimlerinde bakıma alınan el yazması Kur’an-ı Kerim ve hat levhaları Muradiye Medresesi’nde açılacak müzede sergilenecek.

Bursa Valiliği tarafından 3 milyon liraya restorasyonu yapılan Muradiye Medresesi, Kur’an-ı Kerim ve hat müzesi olacak. Emirsultan Camii’nde 2 yıl önce depolarda saklanan kıymetli hatlar ile çeşitli camilerden Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilen tarihi hatlar Muradiye’de açılacak müzede teşhir edilecek.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ulucami’de 20 yıl öncesine kadar muhafaza edilen ve Vakıflar tarafından İstanbul’daki Vakıf Hat Sanatları Müzesi’ne yollanan 170 el yazma mushafın da Bursa’ya geri getirileceğini belirterek, “Bursa kültür ve sanat bakımından zengin bir şehir. Gelen misafirlerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Son yıllarda Orta Doğu ülkelerinden ve Uzak Doğu’dan gelen Müslüman turistler daha fazla kültür turizmi ile alakadar oluyor. Şehrimizde bulunan el yazma hat ve Kur’an-ı kerimleri bir müzede toplamayı planladık” dedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.