Bursa'dan Türkmenlere insani yardım

Bursa'dan Türkmenlere insani yardım

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu tarafından toplanan yardım malzemeleri 3 TIR ile Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Otoparkı'nda tırların hareketinden önce yaptığı konuşmada, bir taraftan savaş diğer yandan kış mevsiminin başlamasıyla Suriye'de yaşam koşullarının iyice ağırlaştığına dikkati çekti.

Suriye'deki mazlumlara hem Türkiye hem de Bursa'dan yardımların ilk günden itibaren devam ettiğini hatırlatan Altepe, şunları kaydetti:
 
"Savaş devam ederken kışın bastırmasıyla imkanlar iyice kısıtlı hale geldi. Dostluk, kardeşlik sıkıntılı zamanlarda belli olur. Biz de dostluğumuzu en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Tek temennimiz savaşın ve zulmün biran önce bitmesi. Ancak hayat normale dönene kadar yardımlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz."
 
Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Başkanvekili Ali Karaca da organizasyona sağladığı katkılar nedeniyle Altepe'ye teşekkür ederek, "Bayırbucak Türkmenlerinin bu zor günlerinde yanlarında olmak bizim için çok önemliydi" dedi.
 
Daha sonra, un çuvalları ile 800 sobadan oluşan yardımların bulunduğu tırlar, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.