Bursa'da yanan ormanlık alana 110 bin fidan dikimine başlandı

Bursa'da yanan ormanlık alana 110 bin fidan dikimine başlandı

Bursa'da yaklaşık 1.5 ay önce çıkan orman yangınında küle dönen 170 hektarlık alana 110 bin fidan dikimine başlandı.

Bursa’da 29 Ağustos’ta meydana gelen orman yangınında 170 hektarlık ormanlık alan yanarak kül oldu. Yaşanan yangının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan hasar tespiti ile alanda 48 bin ağacın yandığı belirlendi.

Bunun üzerine Vali Münir Karaloğlu tarafından sosyal medyadan ‘Bursa için bir fidan dik' kampanyası başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yanan alana 110 bin fidan ve 10 milyon kızılçam tohumu ekme kararı aldı.

Kampanya kapsamında bu gün Göynüklü mahallesinde ağaç dikim töreni düzenlendi. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı törenle yanan 100 hektarlık alana 90 bin kızılçam, 11 bin fıstıkçamı, 6 bir servi ve 3 bin yabanıl meyve dikimi gerçekleştirildi. Kalan 70 hektarlık alana ise 10 milyon adete denk gelen 600 kilogram kızılçam tohumu ekimi yapılacak. 

Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaşayan orman yangınının saatteki hızı 40 kilometreye varan şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek önemli zarara neden olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Efkan Ala, telefonla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu aradı.

Telefonda Bursalılara seslenen Bakan Eroğlu ise temeli atılan yerlerin en kısa zamanda tamamlanacağının sözünü verdi. Daha sonra Efkan Ala, ve Bursa protokolü ortak fidan dikti.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.