Bursa'da Şehr-i Ramazan coşkusu

Bursa'da Şehr-i Ramazan coşkusu

Şehrin farklı noktalarında kurulan aşevleri ile 12 bin kişiye iftar veriliyor. 17 ilçede belirlenen 60 bin kişiye de erzak yardımı yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı ramazan ayının, kentin ruhaniyetli kimliğine uygun olarak, kardeşlik, barış ve huzur içinde geçmesi hedefiyle toplumun tüm kesimlerine hitap eden programlar hazırladı. Öte yandan her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan programlarının merkezi yine Merinos Parkı oldu.

Ramazanın nabzı yine  Merinos’ta atıyor
Ramazan etkinlikleri kapsamında Merinos Park’ta başladı. Gök kubbeli açık namazgâhta Enderun usulü kılınan Teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, alana kurulan dev sahnedeki orta oyunu ve tiyatral gösteriler ilgiyle seyredildi. Çocuklara yönelik mini yarış-ma  sonunda miniklere  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe imzalı çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ramazanın ilk hafta sonu park alanına kurulan alışveriş stantları da vatandaşlardan ilgi görülen yerdi... Bursa’da 17 ilçede 22 camide ramazan için mahyalar kurulduğunu dile getiren Başkan Altepe, Ramazan coşkusunu Merinos Park’ta yaşamak isteyen- lerin ‘Şehr-i Ramazan’ etkinliklerinin yanı sıra kurulan stantlarda hediyelik eşyadan giyime kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

12 bin kişiye iftar
Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazanda günlük 12 bin kişiye iftar yemeği verileceğini anlatan Başkan Altepe, Bursa’da 10 ayrı noktada vatandaşlara iftar verileceğini ve toplam 60 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa da erzak dağıtılacağını belirtti.

Gönül sohbetleri
Gönül Sohbetleri programlarının Ömer Tuğrul İnançer, Engin Noyan, Prof. Dr. Mim Kemal Öke ve Prof. Dr. Mehmet Emin Ay gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşeceğini anlatan Başkan Altepe, “Kadir Gecesi’nde de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile özel bir program gerçekleşeceğini ve her perşembe ‘Dinî Sorularla Fetvalar’ programında vatandaşlar sorularına cevap bulacaklar” ifadesini kullandı.

PARKTA TERAViH
Şehr-i Ramazan” etkinlikleri rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, 11 ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini Merinos Park’a taşıdı. Harem-i şerifteki Osmanlı revaklarından esinlenerek dizayn edilen gök kubbeli açık namazgâhtaki ilk teravih namazı kılındı.

12 BİN KİŞİYE İFTAR 60 BİN KİŞİYE ERZAK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan’da Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Aşevi ile Emirsultan, Görükle Uludağ Üniversitesi, Alemdar, Çınarönü Mahalleleri, Tayakadın, İlahiyat Fakültesi, Kızılay Yurdu ve çeşitli ilçeler de olmak üzere Bursa’da 10 ayrı noktada günlük 12 bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Ramazan ayında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 17 ilçede belirlenen toplam 60 bin ihtiyaç sahibi vatandaşa da erzak dağıtılacak.

İSTEYENE ALIŞVERİŞ İMKÂNI
Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi  11 ayın sultanı ramazan ayı, Belediye tarafından hazırlanan “Şehr-i Ramazan” etkinlikleri  ile Bursa’da bu yıl daha çok manevi bir iklim atmosferde yaşanacağı gibi isteyenler Merinos Park’ına açılan standlardan alışveriş yapabilecekler.

AŞEVİNDE HER AKŞAM İFTAR
Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki otoparkta oluşturulan aşevi, ramazanın ilk günüyle birlikte kapılarını vatandaşlara açtı. İlk orucunu aşevinde vatandaşlarla birlikte açan Başkan Recep Altepe, huzur ve bereket ayı ramazanın tüm vatandaşlar için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

İBİŞ İLE ÇOCUKLAR EĞLENİYOR
“Şehr-i Ramazan” etkinlikleri, Merinos Parkı’nda coşkulu anlara imza atmaya devam ediyor. İbiş ve jonglör gösterileri ilgiyle seyredilirken çocuklara yönelik mini yarışmalar da keyifli görüntülere sahne oldu. Alana kurulan oyun parkları ise çocukların neşesini ikiye katladı.Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.