Bursa'da hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

Bursa'da hatim ile teravih namazı kılınan camiler (2017)

Başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan Ayı bu yatsı vakti kılınacak Teravih Namazı ile başlıyor. Ramazan'ın en coşkulu yaşanacağı yerlerden biri de Konya. Peki Bursa'da hangi Camiler hatim ile teravih kılıyor?

11 Ayın Sultanı Ramazan bu gece başlıyor. 1 Ay boyunca başta farz olan Ramazan Orucu olmak üzere, pek çok farklı ibadet ile bu mübarek ay ihya edilecek. Bu ayın en önemli yönlerinden biri de teravih namazıdır. Bursa 2017 Ramazan'ı coşku ile karşılayacak illerimizden biri. Bursa'da hangi Camiler hatim ile teravih namazı kıldırıyor? sorusu Bursalıların merak konusu.

Bursa'da hatim ile teravih kılınan Camiler 2017 Diyanet tarafından açıklandı. Ramazan Ayı'nda teravih namazlarını kaçırmadan hatim ile tamamlamak isteyen binlerce Bursalı bu geceden itibaren camilere koşacak.

BURSA HATİM İLE TERAVİH KILDIRAN CAMİLER (2017)

Diyanet başta Bursa olmak üzere pek çok il ve ilçe için hatimli teravih kılınacak Camileri açıkladı. Diyanet'in 2017 Ramazan için planlarında her ilçede bir hatimli teravih kılınması başı çekiyor. Mehmet Görmez konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

" . Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 90 bin caminin ibadetin huzur içinde yapılabilmesi için Ramazana hazır hale getirildiğini belirterek, “Tüm camilerimizde mukabeleler okunacak. Ramazanda Ramazanın varlık sebebinin Kur’an olduğunu unutmayalım, Ramazanın varlık sebebi Kuran’dır. Her il ve ilçede en az bir camimizde hatimlerle teravihler kılınacak”  sözlerini sarf etmişti.

Bursa'da hatimli teravih 2017'de 17 Cami'de olacak. Bu Camilerin isimleri şöyle;

"Gemlik ilçesi İbrahim Karsaklı Camii, İnegöl ilçesinde Süleymaniye, Suyolu, Yıldırım Camii, İznik Hacı Hamza Camii, Orhangazi ilçesi Kubbeli Camii, Yenişehir Orhangazi Camii, Nilüfer ilçesi Ticaret Merkezi Camii ve İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii, Osmangazi ilçesi Orhan, Demirtaş Organize Sanayi Camii, Nakkaş Ali Paşa Mescidi, Yıldırım ilçesi İmam Hatip Okulu Tatbikat Camii, Zeyniler Camii, Çınarönü Mahallesi Hacerülesved Camii, Gürsu ilçesinde Mahmutoğlu Camii, Kestel ilçesinde ise Kale Camii"

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.