Bursa'da ‘Ayasofya cami olsun’ kampanyası

Bursa'da ‘Ayasofya cami olsun’ kampanyası

17 Mayıs tarihine kadar devam edecek imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Adem Elitok'un haberi:

Bursa’da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa temsilciliği, Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Orhangazi Parkı'nda toplanan dernek üyeleri adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay, şunları dile getirdi: “29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilen İstanbul, hangi inançla olursa olsun her insan için adaletli tesis etme çabasında olan ve hakkı üstün tutan 560 yıldır sembolü olan bir şehirdir. İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Ayasofya camiye dönüştürülmüştür. Ayasofya bu fethin sembolü ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir.”

Ayasofya’nın ibadete kapatılmasının Fatih’in ve şehitlerin kemiklerini sızlattığını ifade eden Altay, “Bu konu bütün Ümmetin derdidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ayasofya mutlaka camiye dönüştürülecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinin gereğidir, hem milli iradenin, hem de sınırlarımıza sahip olmanın bir gereğidir.” diye konuştu.

‘Biz biz biz Fatih’in askerleriyiz’, ‘Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın’ şeklinde sloganlar atan grup, açtıkları pankartlarla da Ayasofya’nın önemine dikkat çekti.

17 Mayıs tarihine kadar devam edecek imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cihan