Bursa Orhangazi Üniversitesi Yüzde 100 Doluluk Oranına Kavuştu

Bursa Orhangazi Üniversitesi Yüzde 100 Doluluk Oranına Kavuştu

Bursa Orhangazi Üniversitesi'nin 2015 ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonucuna göre, lisans ve ön lisans kontenjanlarının tamamı doldu.

 Bursa'nın ve Güney Marmara Bölgesi’nin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi uluslararası bir üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, yaptığı değerlendirmede, LYS sonuçlarına göre 2015-2016 eğitim öğretim yılına kontenjan olarak yüzde 100 doluluk oranı ile merhaba diyeceklerini belirtti.

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) 2015-2016 eğitim öğretim yılı kontenjan sonuçlarının açıklandığını anlatan Rektör Prof. Dr. Recep İleri, “Açıklanan sonuçlara göre Bursa ve Güney Doğu Marmara bölgesinin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin bütün lisans ve ön lisans programları yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Bunun için emeği geçen bütün akademik idari personelimize ve mütevelli heyetimize, tüm Bursa’ya, bütün Türkiye’ye ve bizim uluslararası arenadan gelecek öğrencelere ve bütün ilgililere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şu anda dünyada üçüncü nesil üniversitelerin konuşulduğunu anlatan Rektör İleri, şunları kaydetti: “Üniversiteler eğitim öğretim yapacaklar çağa uygun, araştırma-geliştirme inovasyon yapacaklar ve birde ürettikleri bilginin ekonomiye dönüşmesini sağlayacaklar. İşte bu üçüncü nesil üniversiteden kastımız ürettiğimiz bilgilerin ekonomiye katkısı, bulunduğu şehirlere, bölgelere, ülkesine tüm insanlığa faydalı bilgi ve bir kalkınmaya olumlu etki etmesini anlıyoruz. Bu noktada Bursa Orhangazi Üniversitesi olarak da bu sene hayırlısı ile dördüncü yılımıza gireceğiz. Üç fakültemiz, 2 yüksek okulumuz ve iki enstitümüz mevcut. Şu anda mühendislik fakültemiz, iktisadi ve idare bilimler fakültesi, mimarlık ve tasarım fakültemiz, ayrıca yabancı diller yüksek okulumuz, bu sene başlayacak meslek yüksek okulumuz ve lisans üstü eğitim yapan fen bilimleri ve sosyal bilimler enstitüsü ile 2015-2016 eğitim öğretime yılına bütün kontenjanımızın dolu olması nedeniyle büyük bir heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz.”

47 ÜLKEDEN ÖĞRENCİMİZ VAR
Bursa Orhangazi Üniversitesi ailesine katılacak bütün öğrencilerine 3 Ağustos ile 7 Ağustos arasında kayıt yapılacağını vurgulayan Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, şunları söyledi: “İnşallah 2015-2016 eğitim öğretim dönemi Türkiye’ye Eylülden itibaren hayırlı olsun. Şimdiden her geçen gün uluslararasılaşmaya doğru giden ve büyüyen Bursa Orhangazi Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimiz ve ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Üniversitemizin bir diğer ayağı da uluslararasılaşması. Şu anda dördüncü yıla başlayacağımız üniversitemizde 47 farklı ülkeden öğrencimiz mevcut. Bu sene 50’leri geçmesini umuyoruz. Zira üniversitenin uluslararasılaşmasının o bölge ve şehirler ile ülkeleri adına çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yüksek öğretim kurumumuz da Stadien Turkey diye programı yürütüyor. Bundan kasıt; bütün dünya öğrencilerinin gelip Anadolu insanının misafirperverliğini ve o doğal sıcak kültürünü, eğitimin tanıyarak ülkelerine eğitimli, okumuş birer insan olarak dönerek ülkemizin doğal elçileri olması çok önemlidir. İleride bu ülkeler bazındaki ilişkilerde, şehirler ve bölgeler bazlı ilişkilerde ekonomiye çok önemli tesirler sağlar. Kültürel ilişkilerde çok önemli tesirler sağlar. Dünyanın barış iklimine ulaşmasından çok önemli tesirler var. Çünkü gerçekten ülkemizin ve dünyanın her yöresinin barışa ihtiyacı var.”

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.