Bursa mezunları “Uludağ Pikniği”nden izlenimler

Geleneksel Bursa mezunları pikniğinin onuncusu Uludağ’da yapıldı.
Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci iken beraber olmuş, mezun olduktan sonra memleketin çeşitli yerlerinde hizmete devam eden gönül dostları Uludağ’da buluştular.
Bendeniz liseyi Bursa’ da üniversite tahsilini Ankara’da yapmıştım. Risale-i Nurlarla  Bursa’da tanışmam, aynı dönemin liseden arkadaşlarım ve Uludağ Üniversitesinde o zaman öğrenci olan bir çok dostlarımız sağ olsunlar bizi de her yıl davet ediyorlardı. Nasip olmamıştı.  İlk defa bu yıl nasip oldu. Duygusal anlar yaşadık. Bir çok arkadaşımız benim gibi ilk defa katılıyorlardı. Tevafuk, bu yıl katılımcı sayısı önceki yıllara göre daha çok olduğunu söylüyorlardı.

Uludağ, Kirazlı Yayla’da Kirazlı Otel’in kapsam alanı içinde muazzam bir manzara ve ortam piknik yapılan yer. Hem otelin alt yapısı ile temel ihtiyaçları yönüyle çok rahat, hem de çevre, yeşillik, sık çam ağaçlarının gölgeleri altında kaba çimlerin üstü… Dünyanın cenneti ancak bu kadar olsa gerek… Bu dünyada gerçek cennetin şartları aranmaz, daha fazlası küfranı nimet olur.

Katılımcılar arasında Uludağ Tıp Fakültesinden mezun doktorların ağırlığı göze çarpıyordu. Uzman, prof, doçent, akademisyen, özel, resmi konumda her alandan doktor yetiştiren hem Bursa hizmet erkânı hem de Uludağ Üniversitesi için iftihar vesilesi.

Sürpriz misafirler de programa ayrıca renk kattılar. Üstad Bediüzzaman’ı hayatta iken tanıma şerefine nail olmuş, ilerlemiş yaşına ve rahatsızlığına rağmen halen Risale-i Nur hizmetleri içinde bulunan muhterem Ali Çakmak ağabey de davete icabet edenler arasındaydı.
Ayrıca yine babası Üstadımızın sağlığı sırasında Risale-i Nur hizmetine girmiş Ali Demirel ağabeyimizin oğlu, gözünü dünyaya açarken kendini nur ikliminde bulmuş, merhum Cemil Meriç’e uzun zaman Risale okumuş halen yoğun araştırma faaliyetlerine devam eden Muhsin Demirel sürpriz misafirlerdendi. Yaptığı esprili, orijinal tespitleri ile hem güldüren hem tefekküre, hem şükre vesile olan dersi ile güne damgasını vurdu.

Şamlı Hafız Tevfik’e Üstad’dan nakil özel bilgileri ihtiva eden mektuptan şerhlerle desteklenerek okunan mektup çok istifadeli oldu.
Bendeniz de Risale-i Nur’ları muhterem Ali Çakmak ağabeyin kuruyemişçi dükkanında tanımıştım (1972). Bu ziyaret ve piknik vesilesi ile Ali Çakmak ağabey ile Risale Haber için bir röportaj yapmayı öteden beri düşünüyordum. Kısmet bugüneymiş.

Bilindiği gibi bizim piknik programlarımız sohbet, ibadet sonra yemek-içmek faaliyetlerinden ibaret. Bu arada memleketin dört bir köşesinden gelenler ve Bursa’da yerleşik heyetin tanışması epey zaman aldı. Program koordinatörleri adına Abdulvahap beyin tek tek tanıtımı ve misafir mezunlara ayrı ayrı hediyeler takdim etmeleri nezaket ve inceliğin ileri düzeyi idi.

Aileler, hanımlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar her kuşaktan insanlar tanıştılar, kaynaştılar. Mensubiyetin şerefini yaşama mutluluğu bazılarının gözyaşlarına yansıyordu.
Öğrencilik yıllarında hizmet erkanı insanların fedâkârlıklarına muhatap olmuş, birçok hatıraların hatırlamasından olacak ki, bir doktor arkadaşımız ayrılırken göz yaşları değil kendini tam bırakmıştı. Bu tablo herkeste duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. 
Çokça resim çektirdik. Firakın hasreti ile visalin lezzeti nümune olarak o an yaşanıyordu.

Dünyevi rutin meşguliyetlerin anaforunda boğulmanın acıları sanki yeni fark ediliyordu. İlk defa katılanlar olarak gaflet ve ülfet perdesinin ne kadar kalınlaştığını böyle buluşmalarda fark edebiliyorduk.

Bu vesile ile demek isterim ki;
Hizmet erkanı, hizmet ceketini eve vardığında vestiyere asıp haftada bir veya iki gün o ceketi giyip mahallindeki sohbetlere katılmakla dava adamı olmanın gereğini yerine getirdim diyemez.
Hayatın her alanında ve zamanın her saniyesinde ve ailenin bütün fertlerini de kuşatan hizmet iklimi oluşturulmalıdır. Yani hayata yansıtmak. İman hayata nasıl hayat olacak?
Teoride değil pratiğini yapmak. Söylemlerle değil eylemlerle ispatlamak icap ediyor.
Bursalı hizmet erkânı arkadaşlarımızı, davete icabet eden bütün gönül dostlarını tebrik ediyorum.
Nur dairesinin mümtaz unsurları arasında bulunma şerefi, mutluluğu ve lezzetini, en ileri seviyede yaşadık. Rabbime sonsuz şükürler olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum