Bursa İHH 4 bin yetimin hamisi

Bursa İHH 4 bin yetimin hamisi

Bursa İHH, 10. yaşını kutluyor. Her yıl 01 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri hakkında bilgi veren Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, “4 bin yetimin hamiliğini yapıyoruz” dedi.

10. yılına giren Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nde yaklaşan Yetim Dayanışma Günleri öncesinde hareketli anlar yaşanıyor. Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Hüseyin Kaptan ile dernek merkezinde bir araya geldik. Kaptan ile hem 10 yıllık süreci hem de Yetim Dayanışma Günleri’yle ilgili yapılan hazırlıkları değerlendirdik.

Bursa İHH Derneği’nden kısaca bahsedebilir misiniz?

Derneğimiz 2006 yılında kurularak faaliyetlerine başladı. 10 yıllık süreçte birçok önemli çalışmaya imza attık. 9 kişiden oluşan bir yönetim kurulumuz ve derneğimizde çalışmakta olan 15 personelimizle birlikte Bursa halkına hizmet vermekteyiz. Bursa İHH çatısı altında Hanım Komisyonu, Arama-Kurtarma Derneği, İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği ve Genç İHH faaliyetlerini sürdürüyor.

Hazır yetimden söz açılmışken Bursa İHH olarak kaç yetime bakıyorsunuz?

Bugün itibariyle değerli Bursa halkının katkıları ile 170’i Bursa’da olmak üzere yaklaşık 4 bin yetimin hamiliğini yapıyoruz. 100 lira olan sponsorluk bedeli ile hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan yetimlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Yetim Dayanışma Günleri çalışmalarınızdan da bahseder misiniz?

Her yıl 01 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında Yetim Dayanışma Günleri düzenliyoruz. Bu günlerde dünyanın farklı ülkelerinden hamiliğini üstlendiğimiz yetim çocuklarımızı Bursa’da ağırlıyor, piknikten kültürel gezilere kadar çeşitli etkinlerde bulunuyoruz. Bu yılda yine 3 ülkeden 15 yetim çocuğumuzu Bursa’da ağırlayacağız. 28 Şubat 2016 Pazar günü Yetim Dayanışma Gecemizle Bursa halkı ile buluşacak ve bir kez daha yetim konusuna dikkat çekmeye çalışacağız. Gecemizde Serdar Tuncer halkımızla buluşacak. YDG günleri kapsamındaki programlarımızı sadece Bursa ile sınırlı tutmayacağız. Bu yıl da Azerbaycan, Çad, Kosova ve Lübnan’da 200 bin TL değerindeki 9 projeyi yerinde hayata geçireceğiz.

Suriye özelinde yaptığınız çalışmaları öğrenebilir miyiz?

Bildiğiniz üzere Suriye’de 5 yıldır Esad zulmü yaşanıyor. Devlet olarak ensarlık görevimizi yerine getirdik. Oluşturduğumuz kriz masası ile bölgede birçok projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar Suriye’ye 250 TIR›ın üzerinde yardım malzemesi ulaştırdık. Yardım çalışmalarımız devam etmekte olup, ay sonunda 15 TIR daha bölgeye yardım göndermeyi planlıyoruz. Ayrıca Reyhanlı’da yapımına başlanan, Suriyeli yetim çocukların eğitim göreceği, Minik Kalpler Çocuk Yaşam Merkezi’nde de bir konut yapımını üstlendik. Bu bağlamda halkımıza bugüne kadar gösterdikleri ve bundan sonra gösterecekleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.

BİNLERCE HİZMET YAPTIK

10 yıllık süreçte neler yaptınız?

Afrika’nın en ücra köşesinden Asya’ya, Kafkaslardan Balkanlara kadar uzanan mazlum coğrafyalarında birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projeler içerisinde yüzlerce su kuyusunun açılması, binlerce katarakt ameliyatının yapılması, onlarca cami, mescit ve yetimhanenin açılması gibi çalışmalar yer alıyor.

 Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.