Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'ndan Ayasofya açıklaması

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu'ndan Ayasofya açıklaması

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP), son günlerde gündeme gelen Tarihi Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılması konusunda açıklamalarda bulundu. 

BGKP İcra Heyeti adına konuşan İbrahim Güney, Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılmasının birlik ve beraberlik duygusunu artırıp, ümmette büyük coşku uyandıracağını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde yaptığı açıklamalara destek verdiklerini söyledi.

Ayasofya'nın Anadolu topraklarının İslamlaşmasının önemli bir sembolü olduğunu vurgulayan Güney, "Ayasofya, 1453'ten 1934'e kadar İstanbul'umuzun, ulu ve baş camisidir. Millete rağmen 86 yıl önce alınan bu karar, milletimiz tarafından hiçbir şekilde kabul görmemiştir. Fatih Sultan Mehmet'in bu millete emanet ettiği, Peygamber müjdesi olan Ayasofya Camisi artık ibadete açmalıdır" dedi.

Ayasofya'nın 1453'ten 1934'e kadar İstanbul'un baş camisi olduğunu vurgulayan Güney, "Ayasofya, her daim milletimizin gönlünde ve gündeminde olmuştur. Bugün de yarın da bu talepten asla vazgeçmeyeceğiz. Ayasofya artık ümmetin camisi haline getirilmelidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın tekrar cami haline getirilmesi açıklamalarına destek olduklarını belirten Güney, "Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar milletimizde büyük bir sevinç meydana getirmiştir. Bunun için Cumhurbaşkanımızı gönülden takdir ve tebrik ediyoruz. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak bu kararı her zaman destekleyeceğiz" dedi.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.