Bunun adı göç değil sürgün

Bunun adı göç değil sürgün

Katil devlet israilin Gazze'ye bombardımanları sürerken, binlerce sivil yerinden ediliyor. Gazzeliler daha güvenli olduğunu 'umdukları' güneye doğru at arabaları ya da yürüyerek gidiyor

Abluka altındaki Gazze Şeridi`ni havadan yoğun şekilde bombalayan terör devleti israilin ordusu, karadan Filistinli gruplarla girdiği şiddetli çatışmalar eşliğinde Gazze kentinin kuzey ve batısından ilerlemeye çalışıyor.

israil ordusu,1 Kasım`da kara operasyonlarının daha da genişletilmesine hazırlık amacıyla topçu birlikleri, savaş uçakları ve savaş gemileriyle karadan nüfuz ettiği bölgelerin çevresini bombalamayı yoğunlaştırdı.

Gazze kentinin kuzeybatı ve güneydoğu eksenlerinde yoğunlaşan bombardımanda, sivillerin olduğu yollar, tarım arazileri ve boş evler hedef alındı.

Kentin kuzeyinde Beyt Hanun`da ilerleyen, güneyde ise Zeytun Mahallesi`nde ilerlemeye çalışan katiller sürüsü srail ordusu, güneydoğu ile kuzeyden gelen güçlerini sahil şeridinde birleştirerek Gazze Şeridi`nin kuzeyi ile güneyini birbirinden ayırmayı planlıyor.

Bombardıman ve saldırılar yüzünden her gün yüzlerce kişi yerinden ediliyor. Gazzeliler sahil şeridinden güneye doğru ya yürüyor ya da at arabaları ile ilerliyor. Kadın çocuk yüzlerce sivil bu sürgün sırasında da bombaların hedefi oluyor.

2136631.jpg2136628.jpg2136630.jpg

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.