Bülent Arınç'tan Nurculuk ve F.Gülen cevabı

Bülent Arınç'tan Nurculuk ve F.Gülen cevabı

Canlı yayında ‘Nur cemaati üyesi misiniz?’ sorusu ile karşılaştı

RİSALEHABER

TBMM eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, katıldığı programda Nurculuk ve Fetullah Gülen hakkındaki soruyu cevapladı.

Arınç, Haber Global'de 'Jülide Ateş'le 40' programına katıldı.

Risale-i Nur cemaatlerinin devlete ve siyasete talip olmadığını hatırlatan Arınç, Gülen'in daha sonra ortaya çıktığını, kendine göre bir tarz ve yol belirlediği için Nur cemaatleri tarafından dışlandığını ve tard edildiğini söyledi.

Risale-i Nur derslerine gittim ve çok istifade ettim

Arınç'ın "Nur cemaati üyesi misiniz?" sorusuna verdiği cevap şöyle:

"Üyesi değilim sadece derslerine gittim. Onlar ders diye tabir ederlerdi. Namazlar kılınır, Risale-i Nur'dan bir bölüm okunur ve orada onları çok daha önceden okumuş ve hazmetmiş olan birisi bunun anlamını söyler. Doğrusu çok ağdalı bir dille yazılmış kitaplardır. Birkaç defa üzerinde durulursa ordaki hakikatler anlaşılabilir. Ben sadece dinleyiciydim ve dinledikçe de keyif alıyordum. Bir süre devam ettim. Hukuk fakültesinde talebe iken de devam ettim. Ve ondan çok istifade ettim. 

"60 yıllarda Manisa'da, 70'li yıllarda Ankara'da derslere devam ettiğim için biliyorum. Ders kelimesinden kimse gocunmasın onlar Risale-i Nur dersleri derler. Kitaplar okunur ve açıklamalar yapılır. Bir sahabe hayatını örnek alarak İslam'ın yaşanmasını temsil eder. 

Risale-i Nur cemaatleri Gülen'e 'Senin yolun yol değil' deyip dışladı

"Fetullah Gülen'in ortaya çıkışı 70'li yılların sonlarına doğrudur. O da Risale-i Nur hareketinden istifade ettiğini söyler ama kendisine başka bir yol seçmiş, başka bir üslup seçmiş, başka bir tarz seçmişti. Sonra Risale-i Nur cemaatinin çok büyük bir kısmı onu dışladı. "Senin yolun yol değil" dediler. Risale-i Nur'un aslını değiştirmeye mütevakkıf çalışmalarından dolayı da onların dışladıklarını çok iyi biliyorum. Özellikle 80-90'dan sonra o cemaatten tard edilmiştir Fetullah Gülen. O kendi yolunu eğitim vs. hizmetlerle tanzim etmiştir. 

Nurcuların hiçbirisi devlete talip olmamıştır

O yüzden bugün Fetullah Gülen denen o şahsa yani 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin arkasındaki güce inanan bazı kişiler Nurcuları da aynı kategorinin içerisine koyarlar. Bu büyük bir yanlıştır. Nurcuların hiçbirisi devlete talip olmamıştır. Siyasete talip olmamıştır. Siyasette ağırlıklarını koymuşlardır ama hiçbir zaman taraf olmamışlardır. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum