Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?

İşte son tahminler Meteorolojiden yapılan son eğerlendirmelere göre ülke genelinde yağışlar devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Manisa ve Antalya çevreleri ile İzmir'in kuzey ve iç kesimleri, Kocaeli'nin kuzey, Kırklareli'nin doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Eskişehir, Sivas, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA     

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Bilecik çevreleri ile Kocaeli'nin kuzey, Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

BURSA 23
ÇANAKKALE 22
EDİRNE 20
ISTANBUL 22

EGE

Parçalı bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Manisa ile İzmir'in kuzey ve iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 20
DENİZLİ 25
IZMIR 25
MUĞLA 24

AKDENİZ

Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 27
ANTALYA 26
ISPARTA 21
OSMANİYE 28

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Eskişehir ve Sivas çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ANKARA 19
ESKISEHIR 20
KONYA 19
SİVAS 16

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU 20
KARABÜK 23
KASTAMONU 19
SİNOP 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORDU 19
SAMSUN 18
TOKAT 20
TRABZON 20

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ERZURUM 13
HAKKARİ 16
MALATYA 19
VAN 19

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR 23
GAZIANTEP 22
MARDİ 22
ŞANLIURFA 26

TRT Haber

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.