Bugün hava nasıl olacak? (11.10.2015)

Bugün hava nasıl olacak? (11.10.2015)

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre yurdun büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Aydın, Muğla'nın batısı ve Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 7 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA     

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA 28
ÇANAKKALE 26
ISTANBUL 25
KIRKLARELI 22

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey ve kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 25
IZMIR 26
MANISA 29
MUĞLA 25

AKDENİZ

Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 30
ANTALYA 28
HATAY 32
ISPARTA 24

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla kuzey ve batısı çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Çankırı çevreleri, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısının aralıklı hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ANKARA 25
CANKIRI 23
ESKISEHIR 27
KONYA 26

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kıyılarında güney ve doğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

BOLU  22
DÜZCE 24
KASTAMONU 21
SİNOP 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum, gece saatlerinde Orta Karadeniz'in hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında güney ve doğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

AMASYA 24
ORDU 23
SAMSUN 21
TRABZON 21

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

ERZURUM 15
HAKKARİ 19
KARS 15
MALATYA 24

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR 28
GAZIANTEP 28
SIIRT 25
ŞANLIURFA  31

TRT Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.