Bugün 12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü

Bugün 12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü

Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, gelişmemiş veya az gelişmiş ülkelerde ilk yardım eğitimi alan kişi sayısının nüfusa oranla oldukça az olduğunu, ülkemizde Türk Kızılayı'nın her yıl 20 bin kişiye ilk yardım eğitimi verdiğini belirtti.

12 Eylül Dünya İlk Yardım Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Girgin, dünyada her 5 saniyede 1 kişi yaralanma sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Herkes her an, herhangi bir yerde, bir kaza veya yaralanma sonucu ilk yardıma ihtiyaç duyabildiğini anlatan Yüksel Girgin, "Özellikle toplumdaki yaşlanan kişiler düşmelere bağlı olarak meydana gelen yaralanma sonucu yaşamlarını kaybetmektedirler. Yaşam ile ölüm arasındaki süreçte ancak ilk yardım bilgisi bizlere yardımcı olabilir. Toplumdaki yaşlı nüfus ve bakıcılar ilk yardım konusunda eğitimli olurlar ise yaralanmaları azaltabilirler ve acil durum sonrası doğru müdahale ile hayat kurtarabilirler. Bu yılın teması olan İlk Yardım ve Yaşlanan Toplum" başlığı altında 7'den 70'e Eskişehir halkına "Yüzde Yüz İlk Yardım" diyerek ilk yardımın önemine dikkat çektik.

Şube Başkanı Yüksel Girgin, gelişmemiş veya az gelişmiş ülkelerde ilk yardım eğitimi alan kişi sayısının nüfusa oranla oldukça az olduğunu dikkat çekerek, "Ülkemizde Türk Kızılayı her yıl 20 bin kişiye ilk yardım eğitimi vermektedir. Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi olarak ilk yardımda farkındalığı arttırmak için kitapçık, rozet, bileklik dağıttığımız halkımıza uygulamalar yaptırarak basit hareketlerle nasıl hayat kurtarılabileceğini gösterdik. İlk yardım eğitimleri çerçevesinde Türk Kızılayı ile birlikte olan kurumlarımıza, üniversitelerimize, sanayicimize, iş dünyamıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye belirtti.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.