Bu yaşta 6 ayda hafız oldu!

Bu yaşta 6 ayda hafız oldu!

Eskişehir’de, erkek hafızlık Kur’an kursuna kayıt olan 61 yaşındaki Hasan Hüseyin, 6 ay gibi kısa bir sürede eğitimini tamamlayarak hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilen hafızlık sınavlarında Odunpazarı İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kurslarında eğitim alıp sınava giren 28 kişiden 26’sı belgelerini almaya hak kazandı. Ziyapaşa Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan 61 yaşında Hasan Hüseyin Cenik’te büyük bir başarıya imza atarak, 6 ay gibi kısa bir zamanda hafızlığını tamamladı. Haziran ayında yapılan sınavı başarılı olarak tamamlayan Hasan Hüseyin hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

Ayrıca 45 yaşında Efrail Beyazkaya ve 37 yaşında Bülent Okur’da hafızlık belgelerini alırken, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, bu yaşta bu gayret, azim ve üstün başarılarından dolayı öğrencilere ve onları yetiştiren Kur’an Kursu öğreticilerini tebrik etti.

Ziyapaşa Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Cengiz Kara ise hafızlık için yaşın engel olmadığını bir kez daha gösterdiklerini, hafızlık yapmak isteyen herkes için kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.