Bu ümmetin gençlerinin elinden Kur’an düşmeyecek

Bu ümmetin gençlerinin elinden Kur’an düşmeyecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bu ümmetin gençlerinin elinden Kur’an düşmeyecek, kitap düşmeyecek, kalem düşmeyecek. Bizim kurtuluş reçetemiz bu." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Pazarköy'de yapımı tamamlanan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Nejdet Kart Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin 21 okulunda bin 700 hafızın eğitim aldığını ifade eden Erbaş, bu öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı olarak her ay burs verdiklerini, üniversite eğitiminde İlahiyat Fakültesini tercih eden öğrencilere bu bursların devam edeceğini söyledi.

Erbaş, Nejdet Kart Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunun, Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) hafızlardan oluşan ilk ortaöğretim yurdu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün şu açılışı yapmakla, Efendimizin bir hadis-i şerifinde müjdelediği üç konuyu gerçekleştirmiş oluyoruz. ‘İnsanlar ölünce amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri açık kalır’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Birisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar; işte burada okuyan evlatların anne babaları merhum olduktan sonra da amel defterleri kapanmayacak inşallah. İkincisi ilminden istifade edilen âlimler; işte burada âlim olacak bu gençlerin, çocukların, hafızlarımızın amel defterleri kapanmayacak. Üçüncüsü sadaka-i cariye sahibi Müslümanlar; işte bu sadakayı cariyeyi milletimize emanet eden, Cenab-ı Hakk'ın bu sevgili kullarının amel defterleri kapanmayacak inşallah. Buna inanıyoruz. Demek ki bir açılışla Hazreti Peygamberin üç müjdesi gerçekleşmiş oluyor.”

Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde 66 yurt olduğuna dikkati çeken Erbaş, "Biz yurtları otel gibi çalıştırmıyoruz. Yurt, burs, kurs diyoruz. Her yurdumuzda, üniversite yurtlarında gençlerimize ikinci bir üniversiteyi bitirmiş kadar destek oluyoruz. Onları milli ve manevi alanda daha nitelikli yetiştirebiliriz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Gençlerimizin yetişmesi için ilave programlar yapacağız" diye konuştu.

“Bir milletin en büyük zenginliği, sahip olduğu gençleridir”

Erbaş, TDV’nin yurtlarında yaklaşık 10 bin öğrenciyi misafir ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Yurtlarımızın olmadığı yerlerde öğrenci evi açıyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Sadece üniversitelerde okuyan 7 milyon öğrencimiz, gencimiz var. Bunlardan 700 bin kadarı Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalıyor. Diğerleri çeşitli evlerde, apartlarda kalıyor. Biz ne kadar çok yurt açarsak, ne kadar çok öğrenci evi açarsak o kadar çok gençlerimize sahip çıkarız. Bir milletin en büyük zenginliği, sahip olduğu gençleridir.”

Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetinin "Oku" olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, "Bu ümmetin gençlerinin elinden Kur’an düşmeyecek, kitap düşmeyecek, kalem düşmeyecek. Öğrenme ve öğretmekten uzak kalmayacaklar. Bizim kurtuluş reçetemiz bu." ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda yurdun binasını yapan hayırsever iş insanı Abdülkadir Kart ve ailesine teşekkür etti

Konuşmaların ardından yurdun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Rize Valisi Kemal Çeber, İl Müftüsü İsmail Yalçın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Erbaş, açılışın ardından Trabzon’un Arsin ilçesine geçerek Çiçekli Kur’an Kursu’nda düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.