Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

Bu ülkenin İngilizle imtihanı

Bu ülke, Lozan'da uğradığı ihanetin bedelini bir asır sonra yeniden ödüyor.

Bir asır, soluğu ensemizden eksilmeyen küfrün yekpâre cephesi Batı, Ak Parti iktidarı ile milletin kendi değerlerine dönüşü karşısında, ilk defa telaşa kapıldı. Lozan'da zincirlediğini düşündüğü büyük bir milletin zincirlerini kırmaya başladığını, dehşet ve korku içinde farketti.

Onun için de yeni başatan ve bütün cephelerden hücuma geçti. Elindeki en büyük manivela: Bütün envaı ile terör, Kemalist bakaya artığı CHP ile diğer unsurlar; bir takım resmî-gayr-i resmî gürûh ve müesseseler.

Terörle bizi imha etmelerinin, edebilmelerinin imkânı yok. Ancak, telaş, korku ve karamsarlıkla bir iç savaşı tetiklemeye çalışıyorlar. Mahvettikleri İslâm ülkeleri Afganistan, Irak ve Suriye gibi, bizi de bir iç savaşa sürüklemek için bilhassa Kürt-Türk, Alevi-Sünni çatışması için Şeytanı yolda bırakacak bir dessaslıkla çalışıyorlar.

Hilâfet, İslâm dünyasının müşterek sesi, İsrafil'in (a.s) suruydu. En zayıf vakitlerinde bile İslâm ülkelerini dalgalandıran, heyecana getiren bu sesi Kamal Atatürk'ü kullanarak boğdular. İttihad-ı İslâm’ın zemini olabilecek bütün unsurları inkılâblarla mahvettiler. Cumhuriyet Ankara'sının aklı İngiliz, bugün de İsrail ile birlikte ABD'yi kullanarak bu ülkeyi yeniden rapt-ü zapt altına almaya çalışıyor. Emelleri; ya emperyal bir işgâl, ya da toptan imha etmektir.

Alttan almanın, korkmanın, telaşa kapılmanın alemi yok: Var gücümüzle, bütün ruhumuzla karşı koyacağız. Ceddimiz Osmanlı'yı tarih sahnesinden düşürdükleri şartlardan daha iyi durumdayız. Maddî gücümüz kadar, hattâ ondan da çok, aklımızı kullanacağız.

ABD ile Rusya'nın büyük menfaat çatışmasında doğru yerde durursak kendimizi koruruz. Bu, idâre-i maslâhat değil, yarınlara ulaşabilmenin gereğidir. Birliğimizi tahkim için çok sabırlı, çok şuurlu, çok rahîm olmaya mecburuz. Kin ve öfkenin körleştirdiğini unutmayacağız. Reflekslerimizin, tepkilerimizin kime hizmet edeceğini, nasıl neticeler doğurabileceğini çok iyi hesaplamamız hayatta kalmanın temel şartıdır.

Keyseri'de şehadetle bu fani hayata veda eden insanların şehadetlerini kutluyor, Allah'dan rahmet diliyorum. Aziz milletimize de sabır, cesaret ve feraset niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum