Bu ülkelere gidenlerin ABD'ye girmesi zorlaştı

Bu ülkelere gidenlerin ABD'ye girmesi zorlaştı

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi vizesiz ziyaret edebilecek kişilerin ülkeye girişlerindeki kontrolleri sıkılaştıran yasanın uygulanmaya başlandığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, ABD vizemuafiyeti programı (VWP) dahilinde ülkeye vizesiz girebilen ülkelerin vatandaşlarından, 2011 yılının Mart ayı itibarıyla Irak, Suriye, İran ve Sudan'da bulunmuş kişilerin artık vizeye tabi tutulduğunu söyledi.

Açıklamada, diplomat ve askeri görev gereği bu ülkelerde bulunmuş kişilerin bu uygulamanın dışında tutulacağı belirtilirken, normal vatandaşların ise vizeye tabi tutulan ülkelerin vatandaşları gibi büyükelçiliklere giderek vizeye başvurmaları gerektiği ifade edildi.
“Teröristlerin Seyahatini Engelleme 2015 Yasası” bağlamında yapılan bu değişiklik, özellikle Avrupa ülkelerinden terör örgütü DAEŞ'e katılıp tekrar ülkelerine geri dönmüş Avrupalıların ABD'ye girişini engellemeyi hedefliyor.

ABD'nin vize muafiyeti programında bulunan Batılı ülkelerin vatandaşlarından en az 5 bin kişinin son 5 yılda Irak ya da Suriye'yi ziyaret ettiği belirtiliyor. ABD'ye her yıl yaklaşık 20 milyon kişi vize muafiyeti programı kapsamında vizealmadan giriş yapıyor. Bu kişiler İç Güvenlik Bakanlığının taramasından geçiyor.
ABD'ye, vatandaşları vize almadan girebilen 38 ülke şu şekilde sıralanıyor: Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Şili, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monaco, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve İngiltere.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.