Bu nasıl bir rezil kafa! Nurcu vakıf sanki suç işlemiş!

Bu nasıl bir rezil kafa! Nurcu vakıf sanki suç işlemiş!

Birgün gazetesinin inançlara yönelik olumsuz tavrı gazeteyi resmen rezil ediyor. Maksat aleyhte haber üretmek olunca gülünç duruma düşüyorlar

Risale Haber-Haber Merkezi

Birgün gazetesinden Mustaf Kömüş'ün haberinin başlığı "Nurcu vakıftan okullarda ‘şükür’ dersi."

Acaba ne gibi bir kabahat işlenmiş diye habere bakıldığında Hizmet Vakfı'nın okullarda Allah inancı, peygamber sevgisi, kanaat, şükür, dua, oruç vs. gibi bir çok konuyu anlattığı görülüyor. Müslüman bir vatandaşın sevinçle karşılayacağı bilgiler gazete tarafından dehşetli bir olay gibi veriliyor. Bu da onları hem milletten uzak tutuyor, hem de gülünç duruma düşürüyor. 

İşte haber metni:

Nurcu Hizmet Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzaladığı protokolle “Değerler Eğitimi” adı altında Ankara’da öğrencilere dini kavram ve bilgileri anlattığı öğrenildi.

Geçen senelerde imzalanan ve birçok davaya konu olan protokole dayanarak Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (MEM) okullara gönderdiği yazılarda “Hizmet Vakfı gönüllü uzmanı” olan kişilerin isimleri belirtildi. Bu kişiler “Değerler Eğitimi” adı altında öğrencilere verdikleri seminerlerde dini kavramları öğrencilere anlatması istendi.

birgun-001.jpg

Ankara MEM’den gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında değerler eğitimine dair seminerler verilmesine ilişkin ilgi Protokol 15/07/2014 tarihinde imzalanarak 3 yıl süre ile yürürlüğe girmiş ve 17.07.2017 tarihinde de tekrar 3 yıl süre ile uzatılmıştır. Bu hüküm gereğince Ankara ilinde görev yapacak olan Hizmet Vakfı gönüllü uzman öğreticileri listesi ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Bu konulara kim itiraz eder?

Değerler Eğitimi Yıllık Planı’nda ise Mayıs ve Haziran ayında anlatılacak konular dikkat çekti. Planda mayıs ayında dua ve ibadet, haziran ayında iktisat, kanaat ve şükür konularının anlatılacağı yer aldı. Dua ve ibadet konu başlığının içeriğinde “Dua ve ibadetin hayatımızdaki yeri, ramazan ayı ve oruç, peygamber sevgisi”, iktisat, kanaat ve şükür konu başlığının içeriğinde ise “İktisat ve israf, kanaatkâr olmak ve nimetlere şükür” gibi dini kavram ve bilgilerin konuşulacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum