Bu merkez dünyadaki tüm çağrılara cevap veriyor

Bu merkez dünyadaki tüm çağrılara cevap veriyor

Tele Sağlık Merkezi"nde tüm gemilere ücretsiz destek sağlanıyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, Tele Sağlık Merkezi'nin dünyanın neresinde olursa olsun gelen tüm çağrılara cevap verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, yenilenen Tele Sağlık Merkezi'nin dünyanın neresinde olursa olsun gelen tüm çağrılara cevap verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, dünyada yaklaşık 1 milyar insanın kendi ülkesi dışına seyahat ettiğini söyledi.

Türkiye'de ise Afrika'dan Asya-Pasifik bölgesine, Latin Amerika'dan Okyanusya'ya kadar geniş bir coğrafyada gelişen diplomatik, ticari, çalışma, sosyal ve kültürel ilişkiler nedeniyle yaklaşık 10 milyon kişinin bu bölgelere seyahat ettiğini belirten Hatipoğlu, "Ticaretin yüzde 85'ini gemilerle yaptığımızı düşünürsek, buralarda çalışan insanlarımız bazen kara yüzü görmeden günlerce yolculuk etmektedir. Bu, ülkelerdeki iklim şartları ve başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere değişik sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir" dedi.

Hatipoğlu, yurt dışı seyahatlerde karşılaşılan sağlık sorunlarında 444 77 34 nolu Seyahat Sağlığı Danışma Hattı'nın 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirtti.

Seyahat Sağlığı Danışma Hattı ve gemilere hizmet veren 444 83 53 nolu hattı kapsayan Tele Sağlık Merkezi'nin yeni teknolojiyle donatıldığını aktaran Hatipoğlu, "Yenilenen merkezimiz, dünyanın neresinde olursa olsun gelen tüm çağrılara cevap verebilecek kapasitededir. Her çeşit uzman konsültan desteğiyle bayrak ayırımı yapmadan tüm gemilere ücretsiz destek sağlanmaktadır" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.