Bu markette alışveriş para ile değil dua ile yapılıyor

Bu markette alışveriş para ile değil dua ile yapılıyor

İhtiyaç sahibi aileler, gönüllerince alış veriş yapabiliyor

Gaziantep merkez Şahinbey İlçe Belediyesi bünyesinde bulunan sosyal markette para değil, dua geçiyor. Şahinbey Belediyesi sosyal marketinden yardım alan ihtiyaç sahibi aileler, kendilerine verilen kartlarla sosyal markette gönüllerince alış veriş yapabiliyor.

Söz konusu sosyal markette 2018 yılında 77 bin 515 ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunuldu. Market, bünyesinde; et, süt ürünleri, kıyafet, ayakkabı, gıda ürünleri, temizlik maddeleri, kahvaltılık ürünlerinden kuru gıda ürünlerine kadar ailelerin ihtiyaç duyabileceği her şeyi barındırıyor.

İhtiyaç sahibi aileler normal marketlerde yapılan alışverişler gibi sosyal marketten de alış verişlerini yapabiliyorlar. İhtiyaçlarını alıp eve dönen muhtaç aileler burada hayır duasında bulunuyor.

"Bir eve ne lazımsa marketimizde bulunuyor"

Konuyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde bulunan sosyal marketten ihtiyaç sahibi ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılayabildiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, "Sosyal marketimizde toplamda 4 bin 343 aile faydalanıyor. Diğer marketlerde bulunan bütün ürünler sosyal marketimizde de bulunuyor. Ayrıca vatandaşlarımız beyaz eşyadan, gelinlik ve nişan kıyafetlerine kadar her türlü ihtiyaçlarını bu marketten karşılayabiliyor. Bir eve ne lazımsa marketimizde bulunuyor. Ayrıca marketimizde halı, çekyat, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi ürünleri bir limite tabi tutmaksızın ihtiyaç sahibi ailelere veriyoruz. Çünkü bunlar bir evin temel ihtiyaçlarıdır. Bunun dışında vatandaşlarımız aylık ihtiyaç duyacağı ürünlerin tamamını da hanenin nüfusuna göre belirlediğimiz limit çerçevesinde herhangi bir para ödemeden alabiliyor." dedi. 

İbrahim Koçyiğit-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.