Bu lokantanın tenceresi garibanlar için de kaynıyor

Bu lokantanın tenceresi garibanlar için de kaynıyor

Kütahya'da babasından kalma lokantasını işleten esnaf, civardaki yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor.

Kütahya'daki tarihi Ulu Cami yakınında babasından kalma lokantasını işleten esnaf, civardaki yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor.

Günün belirli vakitlerinde müdavimi oldukları lokantaya gelerek yemek yiyen maddi durumu yetersiz vatandaşlar, "ahbap" oldukları 37 yaşındaki işletmeci Fatih Bilgi ile sohbet ediyor.

Fatih Bilgi, lokantanın 1970’li yıllarda babası tarafından Börekçiler Mahallesi'nde açıldığını belirterek, çocuk yaşlardan itibaren okuldan arta kalan zamanlarında burada çalıştığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce babasının vefat etmesinin ardından bu işi kendisinin üstlendiğini dile getiren Bilgi, "Akli dengesi yerinde olmayan ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek geleneğini babamdan gördüm. Rahmetli babam bu geleneği yaklaşık 40 yıl devam ettirdi." dedi.

"Büyüyünce o garibanların öz ağabeylerim olmadığını anladım"

Bilgi, babasının, yardım ettiği bu kişileri ailesinden biri gibi gördüğünü aktararak, şunları söyledi:

"Öz ağabeylerim zannederdim hepsini, öyle bilirdim. Biraz büyüyünce o garibanların aslında öz ağabeylerim olmadığını anladım. Babamın onlara gösterdiği ilgi ve alakayı göstermeye devam ediyorum. Babamdan sonra ben de garibanlara ücretsiz yemek verme geleneğini sürdürmeye çalışıyorum. İçimden gelerek, herhangi bir karşılık beklemeden, severek yapıyorum. Müşterilerimiz de genellikle müdavimlerimiz olduğu için buna olumlu bakıyor hatta bazı söylemleriyle bu işi sürdürmem için beni motive ediyorlar. İnşallah ömrüm yettiğince de buna devam edeceğim."

Lokantadan, nasibi olan herkesin faydalandığını vurgulayan Bilgi, zaman zaman ihtiyaç sahibi sığınmacılara da ücretsiz yemek verdiğini belirtti.

Bilgi, her gün öğlen ve akşam öğünlerinde ortalama 10-15 ihtiyaç sahibinin karnını doyurduklarını sözlerine ekledi.


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.