Bu illerde arazi fiyatları uçtu

Bu illerde arazi fiyatları uçtu

İstanbul, Ordu, Rize, Yozgat, Hakkari ve Mersin. Bu illerin ortak noktası yeni hava limanlarına ev sahipliği yapması.

Hizmete açılan, inşası süren ya da planlanan havaalanı projeleri bu illerdeki gayrimenkul fiyatlarını da adeta uçuruyor.

Yeni yapılan ya da yapılması planlanan havalimanlarının çevresindeki gayrimenkul fiyatları yüzde 100'ün üzerinde artış gösteriyor. En çok değer kazanan gayrimenkuller ise yakın zamanda açılan Hakkari Seİahadddin Eyyübi Havalimanı ve Ordu Giresun Havaalanı çevresinde oldu. Rize-Artvin havaalanı projesi fiyatlara etkisini yeni yeni göstermeye başlarken, Yozgat havaalanı için projenin netleşmesi bekleniyor. 2011 'de ihaleye çıkan ancak yapımına ara verilen Çukurova Bölgesel Havaalanı'nda ise çalışmaların yakında başlaması bekleniyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı uzmanları İstanbul'da 3. havaalanı ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan Yenişehir projesinin Avrupa yakasında Arnavutköy ilçe sınırları içerisinde yer aldığına dikkat çekerek, ilçenin Karadeniz kıyısında yer alan ve Yeniköy'den Akpınar'a doğru uzanan taş ocakları bölgesi havaalanı projesine ev sahipliği yapacağını hatırlatıyor. Tayakadın. Baklalı Boyalık köylerini, Hadımköy'ün bir bölümünü içerisine alan proje alanları; çevresinde yer alan Karaköy, Durusu gibi bölgelerin de gayrimenkul piyasasını etkiledi.

Söz konusu bölgelerde arsa fiyatları geçen seneye göre yüzde 40-50 seviyelerinde arttı. Proje alanı içindeki bölgelerde artış yüzde 100-130 seviyelerine kadar çıktı. Havaalanı proje alanına bitişik konumda olan Karaburun'da arsa fiyatlan son bir senede yüzde 70-100 arttı. Bölgede deniz gören konut arsalarında metrekaresi 1.200 lira: deniz görmeyen konut arsalarında ise 900-1000 lira. Yeniköy'de yapılaşma hakkı olmamasına rağmen iki yıl önce metrekaresi 450-520 lira olan tarlalar 800 liraya ulaştı. Terkos - Durusu bölgesinde imarsız parsellerin iki yıl önce metrekare fiyatı 70-100 lira arasındaydı. Bu rakam bugün 200-250 lira seviyelerine çıktı. Tayakadın'da ise arsaların metrekare fiyatlan 150 liradan 400 liraya çıktı. Baklalı. Boyalık ve Yassıören de ise imar planı bulunmuyor. Ancak buradaki tarla metrekare fiyatlan da 30-40 liralardan 200-250 liraya yükselmiş durumda.

emlakrehberi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.