Bu ilçede deterjan artık kullanılmıyor

Bu ilçede deterjan artık kullanılmıyor

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir ilke imza atılarak, vatandaşların sağlığı için temizlikte deterjan yerine nanoteknolojik ürünler kullanılmaya başlandı.

Gaziemir Belediyesi, ilçede önemli bir uygulama başlatarak, toplum sağlığı için kent temizliğinde deterjan kullanmayı bıraktı. Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından yardım alınan ve hayata geçirilen yöntemle ekipler, artık pazar yerleri ve çöp kutusu temizliklerinde nanoteknolojik ürünler kullanacak.

Doğa dostu olan bu yöntemle, Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline çeşitli eğitimler verilecek. Ekipler alacağı eğitimlerin ardından, ilçede her ay periyodik olarak dezenfektanlı temizlik yapacak.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, uygulamayla ilgili Hacettepe Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Okur ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Belediyenin Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Şenol, ilçe belediyelerinin en önemli görevlerinden birinin kamu alanlarının temizliği olduğunu vurguladı. Şenol, "Kamu sağlığını artırmanın yolu kamusal alanların, hepimizin ortak kullandığı alanların temizliğinden ve temiz tutulmasından geçiyor. Görüyoruz ki, yeni teknolojiler belediyelerin temizlik hizmetini de değiştirecek. Biz, öncü belediye olma misyonumuzu bu konuda da sürdürüyoruz ve yeni bir uygulama başlatıyoruz” dedi.

İlçe pazar yerlerinin ve çöp kutularının bundan böyle nanoteknolojik dezenfektanlar ile temizleneceğini belirten Şenol, Gaziemirlilerin takdirle karşıladığı evde bakım hizmetinde de dezenfektan temizliğinin devreye gireceğini bildirdi. 60 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Ata Evi’nin temizliğinde de dezenfektanların kullanılacağını söyleyen Şenol, “Yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın, daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat sürmelerinin yolu bağışıklık sistemlerini korumaktan geçiyor. Bulaşıcı hastalıklar ise hepimize ortak kullanım alanlarından geçiyor. Bu ürünler ile inanıyoruz ki, Gaziemir’deki mikrop yayılımının önüne geçeceğiz. İzmir’de bu uygulamayı ilk başlatan belediye olarak toplum sağlığında yeni bir dönem başlatacağız” açıklamasında bulundu.
Gaziemir Belediyesi’nin uygulama konusunda destek aldığı Prof. Dr. Hamza Okur ise, dezenfektanların Türkiye’de sağlık sektöründe yaygın olarak kullanıldığını ifade etti. Belediyelerin temizlik hizmeti anlayışının değişmesi gerektiğini vurgulayan Okur, "Gaziemir Belediyesi bu konuda bir ilki başlatıyor. Zaten geleceğin belediyeleri, kent temizliğini çöp toplama işleminin yanı sıra dezenfektan temizleyiciler kullanarak yapacak” dedi. Okur ayrıca toplantıda, dezenfaktanın uygulandığı ve uygulanmadığı alanlarda ölçümler yaparak çarpıcı sonuçları ortay koydu. 
Toplantının ardından, uygulamanın sürekli hale getirileceği Ata Evi’ndeki temizlik çalışmasını Başkan Şenol ve Prof. Okur birlikte gerçekleştirdi. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.